Fotózd le nekünk! - Kisvasutak

Berky Dénes   ·   2013.01.28. 15:15
kiskep_kisvasutkiskep_kisvasut

Amint azt a téma meghirdetésénél írtuk is, különös figyelemmel voltunk az arhcív felvételekre, melyből szerencsére érkezett is jó pár. A magyar kisvasutakra rájárt a rúd az elmúlt években, néhányon megszűnt a forgalom, van ahol már csak időszakosan közlekednek vonatok. Ez azonban már csak a folytatása annak a leépülésnek, mely a tehervonatok lassú eltűnésével kezdődött. A legnagyobb magyarországi hálózat, a Hegyközi kisvasút már 1980-ban bezárt, ezzel egy sokak által nap, mint nap használt közlekedési eszköz szűnt meg. Ma a kisvasutak nagy részének már csak a turizmus a kiszolgálója, erre is kellett ráállni mindenhol. Reméljük még sokat utazhatunk a vasút ezen ágának járművein, amikor kirándulni megyünk, mert felejthetetlen hangulata van ezeknek az erdei vasutaknak. Az alábbiakban az olvasók által küldött képekkel idézzük meg ezt a hangulatot, jó képnézegetést kívánunk!

A Hegyközi kisvasút Mk48-assal vontatott szerelvénye Füzérkomlóson 1980-ban Nagy Imre felvételén<br>A képre kattintva galéria nyílik az olvasók felvételeiből

A budapeti Alstom metrók. Lassan már öt hónapja közlekednek a kettes vonalon a francia gyártó szerelvényei. Nemrég a négyes metró járműtelepére is megérkezett az első négykocsis szerelvény. Ezen a héten arra kérjük olvasóinkat, hogy ezekről a járművekről küldjék be legjobb felvételeiket. Több esetben is felmerült, hogy jóval több mint 10 képet kaptunk egy beküldőtől. Kérjük tartsák be a legfeljebb 10 képes korlátot, köszönjük. A képeket ezúttal is a berky.denes@indohaz.hu email címre várjuk, február harmadikán 18 óráig. A tárgy mezőbe ezt írják: Fotózd le nekünk!

Kapcsolódó hírek