Frissítő gyümölcsös édességek a konyhából

iho   ·   2021.05.02. 12:00

Amint beköszönt a jó idő, mindenki frissítő nyalánkságokra áhítozik. Ételallergia vagy érzékenység esetén azonban nem egyszerű cukrászdába menni.

De ez nem jelenti azt, hogy egészséges édesség nélkül kell maradnod.

A közelgő nyári időszak kedvenc gyümölcseiből pillanatok alatt ínyencségeket dobhatsz össze. Egyszerű receptjeinkkel a Biocity áruházból beszerezhető vegán és biohozzávalókból is elkészítheted az édességeket.

Erre lesz szükség

A homogén összetétel érdekében turmixgép vagy botmixer használata ajánlott, ami még a fagyasztott alapanyagokkal is elbír. Az ínycsiklandó krémes fagyi jól kikeverhető gyümölcsökből készül. Az eper, sárgabarack, banán, sárgadinnye, meggy, cseresznye vagy egzotikus mangó a bennük tárolt vitaminoknak, flavonoidoknak, ásványi anyagoknak és antioxidánsoknak köszönhetően hozzájárulnak testi-lelki jóllétünkhöz.

A hagyományos ízek mellett bátran kísérletezhetsz olyan összetevőkkel is, mint a sütőtök vagy az édesburgonya! Almapüré, kakaós, vaníliás krém, illetve természetes mogyoró- mandula- vagy kesudióvaj hozzáadásával még teltebbé varázsolhatod a fagyit! Szóró díszítésként bogyós gyümölcs vagy őrlemény is szóba jöhet, de jól mutat a csokireszelék is, amit házilag is könnyen elkészíthetsz, ha egy fagyos tálra habzsákból kinyomsz egy pár adag olvasztott csokit, majd megdermeszted.

Kedvencünk a krémes gyümölcsfagyi és a turmix

Az igazán finom vizes fagyi elkészítéséhez adagonként egy bögre gyümölcsre van szükség. Használhatsz fagyasztott vagy friss alapanyagot is. Ízesíteni természetes édesítőkkel és fűszerekkel, kezeletlen citrom héjával, mentalevéllel és színes gyümölcsökkel lehet.

Ha inkább a tejes alapú édességeket kedvelitek, csokis vagy vaníliás fagyit készíthetsz a legegyszerűbben. Bio fagylaltpor segítségével mindez pillanatok alatt megvan, csak adagolj a turmixgépbe mindent a jég mellé, keverd a kívánt állag eléréséig, majd hűtsd le. Használhatsz növényi tejeket is, amikbe Éden Prémium bio kakaópor és vegán vanílliarúd kerülhet.

Jeges finomságok

A frissítő smoothie egy gyümölcsös ital, amit jégkockákkal, fűszerek, kókusz, kakaópor, vanília és édesítő hozzáadásával mindössze pár perc alatt pépesíthetsz. A jegeskávék ízvilágához használj vaníliafagyit, amit nyakon önthetsz egy korty frissen lefőzött (zöld vagy bio arabica) kávéval.

Kávét lehetőleg ne kínálj gyerekeknek, cserébe viszont csokis vagy gyümölcsös verziókkal kárpótolhatod őket. Készíthetsz például alkoholmentes vegán Pina Coladát nekik. Ehhez egy bögre ananászra, ugyanennyi kókusztejre és 1-2 evőkanál kókuszreszlékre, valamint fél bögre jégre lesz szükség. Lebomló, természetes szívószállal igazi egzotikus frissítőt készíthetsz, ami kiválóan alkalmas a nyáron megemelkedő folyadékbevitel biztosítására. Kísérletezz Te is bátran, és kápráztasd el egy pár perces munkával szeretteidet.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek