Fülemülékről mesél az erdei vasút

iho   ·   2014.05.15. 07:45
00kicsi

A Kaszó Zrt. szeretettel várja a látogatókat május 17-én, szombaton a Kaszói Erdei Vasút napjára. Előzd meg a kisvasutat! néven indul az ország több pontján már megszokott teljesítménytúra, a kaszói színpadon változatos kulturális műsorokat láthatunk. Egész nap kézművesfoglalkozások, véradás és egyéb programok várják a vendégeket. Az 500 forintos részvételi díj a vonatozáson kívül egy tányér gulyást is tartalmaz. További információkat a honlapjukon találhatunk.

Esti fülemüleszóval várja vendégeit az almamelléki kisvasút, szintén május 17-én. Meleg nyári estéken – kánikulára azért a meteorológiai előrejelzés szerint ne nagyon számítsunk – a fülemülék dalától hangosak az erdők, a parkok. Természetesen a 16.30-kor induló kisvasút célállomásánál, Sasréten alkonyatkor a többi énekesmadár hangjában is gyönyörködhetünk. A program ára – a vonatjegyen kívül – 500 forint/fő, vacsorázni a Sasréti Vendégházban lehet. A programra előzetes bejelentkezés szükséges a tura@mecsekerdo.hu címen.

Szobról május 17-én, szombaton több fotósvonat is indul. Közlekedik majd az MD40-01 (Piroska) mozdony az UV pótkocsival, az L60-as két királyréti személykocsival és a BNE-50 (Škoda) egy nagy személyszállító és két kerékpárszállító kocsival. Emellett természetesen a menetrend szerinti vonatok is járnak. Az egész napra, minden vonatra szóló kedvezményes jegy ára 2000 forint.

Mesél az erdő Királyréten! Sajnos nem Hobo adja elő Vadászat című mesterművét, de így sem lehet ok panaszra: május 17-én Meseországba utazhatnak a délután négy órakor Kismarosról induló vonattal, a jegyár 2000, diákoknak és nyugdíjasoknak 1400 forint. Jelentkezni a program.kiralyret@gmail.com címen lehet. A hétvége mindkét napján Pörbölyről 9.30-kor és 13.30-kor közlekedik gőzvontatású szerelvény a Gemenci Állami Erdei Vasúton.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek