Füvet a terepasztalra!

iho   ·   2013.05.18. 09:00
0300

Hasonlóan a Volkswagen Golf II. rendőrautóhoz és a Laser-Cut állomásépületekhez, a terepépítésben is szeretnénk alternatívát kínálni a bejáratott terméksorokhoz képest. Célkitűzésünk megmaradt a szórható sztatikus füvek és a modellragasztó létrehozásakor is: megszokott minőség magyar pénztárcákhoz igazítva.

Az általános modellragasztó többféle, 80 grammos, 600 grammos és egykilós kiszerelésben készült el. A VMC modellragasztó használható sztatikus füvek felvitelére, képes összetartani a fát, műkövet, márványt, lakkozatlan papírokat és a hőszigetelő anyagokat is, mint például a Hungarocell. Alkalmazható még nedvszívó fahelyettesítő anyagok – ilyen a farost, furnér – ragasztására is.

Mivel nem mérgező és nem tűzveszélyes, nyugodtan adhatjuk nagyobb gyerekek kezébe is, ha szeretnének segíteni a terepasztal körül.

Bár felvitelkor még fehér színű a ragasztó, de száradás közben átlátszóvá válik, így használhatjuk lombanyagok, füvek ragasztására is. Ha a ragasztó átlátszósága nem megfelelő az adott feladathoz, akkor vizes alapú festék belekeverésével bármilyen színre megfesthetjük a megszáradt ragasztót.

A Vasútmodell Centrum házi tesztjén sziklás hegyoldal modellezésére használtuk a ragasztót. Gipsz mellé adagolva a ragasztó sziklák faragásánál sikeresen meggátolta a nagyobb darabok leválását.

Sztatikus szórható füvek

A szórható füvek a legújabb tagjai a Vasútmodell Centrum terméksorának. A termékfejlesztés során igyekeztünk magyar tájegységekről készült jó minőségű fotókat találni, és az ott látott gyepek színét reprodukálni. Így készült el a hirtelenzöld Alpokaljai mező, a mélyebb árnyalatokban gazdag Börzsönyi tisztás vagy a napszítta Hortobágyi rét fantázianevű termék.

Jelen pillanatban hét különböző hazai tájegység jellegzetes füve vásárolható meg üzletünkben.
A szórható füvek egységesen húszgrammos tasakokban kerülnek a polcokra. Szálhosszúságuk két milliméter, ami kisebb méretarányú terepépítésnél gyepszerűbb, tömöttebb élményt ad, mint a 2,5 milliméter szálhosszban kapható általánosan használt sztatikus füveké.

Az azonos anyag és szálhossz keverhetővé teszi a különböző termékeket, a terepasztalon különféle árnyalatok és átmenetek létrehozásával valószerűbb hatást érhetünk el. A fű elfekvését elkerülendő ajánlott fűszóróval felvinni a Vasútmodell Centrum szórható füveit, de lehetséges – a pepecselést jobban kedvelőknek – kézi, csomós felvitel is.

Ezzel végére értünk a lassan egy éves Vasútmodell Centrum saját gyártású és forgalmazású termékeit bemutató cikksorozatunknak. Tervezzük további termékek megjelenítését és a jelenlegi terméksorok bővítését.

Kapcsolódó hírek