Goldtimer repülők, oldtimer autók vasárnap Budaörsön!

iho   ·   2014.04.24. 14:30
cim4

Ismét benépesül remek öreg repülőgépekkel és ugyancsak szép és izgalmas földi járművekkel vasárnap a Budaörsi repülőtér: a Goldtimer alapítvány és a Rákosmenti Veterán Autóklub szervezésében április 27-én, reggel kilenctől lehet megcsodálni, sőt, ki is próbálni a szárnyas és kerekes jószágokat.

A Rákosmenti Veterán Autóklub több mint harminc oldtimer gépjárművel érkezik, és még sokan mások is elhozzák gyűjteményük legérdekesebb darabjait, sőt, veterán autóbuszok is megjelennek majd a körépület körül.

Csendélet a tavalyi nyílt napról<br>(fotók: Berky Dénes)

És hogy még érdekesebb legyen a rendezvény, az odautazás is korhű módon lehetséges, egy Ikarus 311-es autóbusszal, amelynek üzembentartója csupán négy BKV jegynyi támogatást kér az oda-vissza útért. A járat a tervek szerint reggel nyolckor indul a Népligetből a Fradi-pálya parkolójából.

És természetesen lesz lehetőség repülési múltunk megismerésére is. Látványnak sem lesz utolsó az öreg gépek felszállása, de a bátrabbak ki is próbálhatják őket.

A Li-2-es ős-utasszállítót, a kontinens sok repülőterének sztárját tavaly is sokan kipróbálták

A Goldtimer „beveti” teljes flottáját: repül majd a kétfedelű, varrógépszerűen csattogó Po-2, a nemrég helyreállított, Rubik Ernő tervezte sárga Kánya, és természetesen ott lesz a Goldtimer sztárja, a magyar polgári repülés legendás gépe, a kellemes és kényelmes kétmotoros utasszállító a negyvenes-ötvenes évekből: a HA-LIX lajstromjelű, immár Európa-szerte ismert Li-2-es.

Ha az időjárás engedi, a Cimbora kétüléses vitorlázógép is startra áll: nyilván sok-sok repülésszerető ember szívét dobogtatja meg, ha sikerül összehozni a klasszikus látványt, amint a Kánya vagy a Po-2-es a Cimborát vontatja fel a repülőtér légterébe.

Ki ne szeretne épp egy ilyen busszal Budaörsre érkezni?

A szervezők hangsúlyozzák: nem valamiféle airshow, légibemutató lesz vasárnap Budaörsön, hanem annál, ha úgy tetszik, sokkal több. Most ugyanis nem a különleges repülések látványa lesz igazán vonzó, hanem épp az, hogy ki-ki testközelből megismerkedhet a gépekkel, sőt, magával az oldtimer repülés semmivel sem hasonlítható élményével a levegőben is.

Jelentkezés és helyfoglalás: info@goldtimer.hu, vagy a 06-1/249-9518-as és a 703-381-587-as telefonon. További információ a Goldtimer Alapítvány honlapján illetve Facebook-oldalán.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek