Gőzfelhős szezonnyitó a Börzsönyben

iho   ·   2016.03.29. 11:15
00kicsi

A resicai gyártású 490,2004-es mozdony külcsínjében is változást vehettek észre az utasok: az eredeti, „szögletes gólyafészek” kéményét a magyar erdei vasutakon megszokott, „csizmaszárkéményre” építették át. Húsvét vasárnapján és hétfőjén a királyréti szezonnyitón több menetet teljesítve hozta-vitte a gőzvontatás felárától vissza nem riadó utasokat – akik nem kevesen vettek részt ezen az élményutazáson a végre igazán tavaszias időben.

Morgó felkészítése a húsvéti menetekre. A képre kattintva galéria nyílik (Kadocsa Gyula felvételei)

Elindult a nagybörzsönyi kisvasút is, sajnos egyelőre még nem Márianosztrán át Szobig. Az erdei csúcsfordítós szakasz azonban tökéletesen üzemel, erről képeket galériánk végén láthatnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.