Kertivasút-találkozó a Parkban

iho/vasút   ·   2011.08.15. 10:00

A hét végén, augusztus 20-án és 21-én rendezik az Európai Kerti Vasutak Találkozóját a Magyar Vasúttörténeti Parkban, a Tatai úton. Az eseményt ötödszörre tartják meg a Füstiben, s ezúttal is gazdag programkínálattal várják az érdeklődőket a szervezők, hiszen szomszédos országokból érkező dízel- és gőzmozdonyok, valamint egyedi gyártású, hazai modellek is láthatóak lesznek.

Hazánk talán legifjabb Bobója vontatmányával Kemsei Zoltán fotóján

Hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kertivasutak építése, ennek megfelelően egyre többen építenek mozdonyokat, s utánuk kapcsolható, utasok szállítására alkalmas személykocsikat is. Ilyen, egyedi remekműveket is megcsodálhatnak, de több másolatot ki is próbálhatnak majd a kicsik és nagyobbak.

A 850 méteres, híddal és alagúttal is tarkított pályán több mozdony is otthon érezheti magát, hiszen a vasúttörténeti park 203.001-es pályaszámú kisgőzösével, a 2008-ban készült, zöld M44-es Bobó-másolattal, valamint a két legtöbbet futott elektromos mozdonyával is képviselteti majd magát. A tervek szerint a külföldi vendégmozdonyokat a gőzös vezeti fel a pályán, hogy két napig róják köreiket Közép-Európa legnagyobb szabadtéri vasúti múzeumában.

A hétköznapok iparosa, az egyik elektromos mozdony, mögötte a legkisebbekből álló utazóközönség<br>(fotó: Mózes Krisztián)

Kapcsolódó hírek

Kisvasút Vasút

Kisvasúttal a budai hegyekbe!

MÁV/iho   ·   2024.03.27. 18:00

A budapesti Gyermekvasút a hosszúhétvégén is várja a kirándulókat: a vonatok 40–50 percenként indulnak a végállomásokról. A tavaszi szünetben nosztalgiavonatok is közlekednek: a gőzösön kívül forgalomba áll a lillafüredi motorkocsi és a C50-es kismozdony is.