Gőzösmenet programon felül

Kadocsa Gyula   ·   2013.12.26. 13:12
00

Hűvösvölgyből reggel tízkor indult a 490 056-os kisgőzös az Mk 45 2006-ost előfogatolva. A szerelvény vegyesvonatként közlekedett, személy- és teherkocsikból állt. A Ja típusú alacsony oldalfalú teherkocsin meglepetésrakományként a Škoda vágánygépkocsi vonta magára a figyelmet. Külön érdekesség, hogy a megszokottól eltérően a gőzös most farral előre dolgozott hegymenetben. A Széchenyi-hegyről vissza már a román dízel nélkül érezett a különleges szerelvény, természetesen kéménnyel előre. A visszaérkezést követően a gőzös pózolt még a fordítókorongon, majd egy fotó erejéig ráállt a kőszállító kocsikból álló teherszerelvényre. A rendezvényen lehetőség volt a vontatási telep és a fűtőház megtekintésére is.

Az első menet, a gőzös szokatlan módon, hegymenetben fordított állással<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek