Gyereknapi kézműveskedés

iho   ·   2021.05.05. 12:00

Hamarosan itt van május utolsó vasárnapja, gyereknap, ami remek alkalom a gyerekekkel való kézműveskedésre, kreatív alkotásra. Természetesen nem csak gyereknapon, hanem az év bármely napján jó móka a gyerekekkel való közös alkotás, amely a kisebbeket-nagyobbakat egyaránt leköti. 

Mai cikkünkben bemutatunk néhány ötletet a gyerekekkel való közös alkotáshoz, amelyek viszonylag könnyen megvalósíthatóak és nem igényelnek óriási kézügyességet. Reméljük, hogy találsz benne Te is kedvedre valót. 

Arcfestés kicsiknek-nagyoknak 

A gyerekek imádnak kedvenc mesehősük bőrébe bújni, így nem csoda, hogy arcfestéssel könnyen mosolyt csalhatunk az arcukra. Az arcfestéshez alapvetően három hozzávalóra lesz szükséged: egy jó minőségű bőrbarát, vízbázisú arcfestékre, néhány ecsetre és egy alapozó vagy arcfestő szivacsra. Természetesen ezenfelül használhatsz selyemport, csillámport is a hatás fokozásáért. Arra figyelj, hogy egymással harmonizáló színeket használj a festésnél. Hagyd, hogy szárnyaljon a gyerekek fantáziája és segítsenek ők is az alkotásban, a színek, a minták kiválasztásában.

Az arcfesték mellett próbáld ki bátran az arckrétát vagy arcfesték tollat is. Ha Te is szeretnél mosolyt csalni gyermekeid arcára, nézz körül a Papelito kínálatában.

Fessetek gipszet

Remek móka a gipszöntés, amihez rengetegféle gipszkiöntő formát használhattok. Jöhetnek a tündéres, dinós, traktoros formák, de akár gyerekeid kedvenc állatait is megfesthetitek. Fontos, hogy a gipszet állandó keverés mellett szórjuk a vízbe, amíg tejföl sűrűségű anyagot nem kapunk. Ha pedig formába öntöttük, akkor ütögessük meg párszor, hogy a levegőbuborékok a felszínre jöjjenek. A formákat a teljes száradást követően akrilfestékkel szépen festhetitek. 

Dekoráljatok gyerekszobát

Csinosítsátok együtt a gyerekek szobáját. Fessetek együtt vidám mintákat, figurákat az ablakokra könnyen lemosható, vízbázisú festékkel. Készítsetek alkalmi dekorációt lehúzható üvegfesték segítségével akár az ablakra, akár a tükörre, amely később könnyen eltávolítható.

Készítsetek zsugorka ékszert

A zsugorka egy speciális fólia, amelyre rajzolhattok és formára alakíthatjátok, majd 120-130 fokos sütőbe téve ki kell sütni, aminek hatására összezsugorodik, kikeményedik.

Fontos, hogy a minta a hő hatására eredeti méretének mintegy 60 százalékára zsugorodik össze, tehát ennek megfelelően kell méretezni, tervezni. A mintát rajzolhatjátok grafitceruzával, színes ceruzával vagy éppen zselés tollal. Ezzel a technikával készíthettek fülbevalót, kulcstartót vagy éppen medált is.

Lufit minden mennyiségben

Nagyszerűsége éppen egyszerűségében rejlik. A gyerekek imádnak lufival játszani és a lufit is használhatjuk alkotásra. Érdemes nagyobb csomaggal vásárolni, így ha kidurran, akkor lesz utánpótlás. Mit lehet alkotni lufival? Díszíthetitek például filcfigurákkal, vagy vicces fejeket is alkothattok vele.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek