Gyermeknapon is vár a Zsuzsi Erdei Vasút!

iho/vasút   ·   2023.05.25. 15:00
zsuzsivonat

Május utolsó vasárnapján, 28-án is érdemes felpattanni a Zsuzsi-vonatra, hiszen erdei környezetben egy különleges programcsokorral várják egyaránt a kicsiket és a nagyokat.

A gyermeknapi ünnep ideje alatt hangot kap a környezetetikus gondolkodás, a környezetvédelem és a fenntarthatóság, valamint az önzetlen segítségnyújtás a Máltai Szeretetszolgálat munkáját segítve. Az ünnepi program 11:00-kor kezdődik és 15:00-kor ér véget a Zsuzsi Erdei Vasút végállomásánál, Hármashegyalján, a Természet Háza mellett.

A Máltai Szeretetszolgálattal partnerségben számos program várja az érdeklődőket: alkotó kuckó a környezetvédelem jegyében, óriás társas, ugrálóvár, akadálypálya, valamint „Csak sportosan!” szlogennel sportprogramok gyerekeknek. A program ideje alatt a Szeretetszolgálat használt, de még használható játékok gyűjtésében is kéri a kedves családok segítségét, legyen az kártya, kisautó, társasjáték, babák, plüss, vagy egyéb játékok. A környezetvédelem jegyében pedig arra buzdítják a gyerekeket, hogy a vasárnapi reggelit követően a joghurtos vagy a kefires műanyagpoharakat ne dobják ki, hanem mossák el és hozzák magukkal, hiszen a Szeretetszolgálat alkotó kuckójában vidám alkotásokat hívhatnak életre a környezettudatosság és a fenntarthatóság jegyében. A program különlegessége egy óriási kartonmozdony festése, életre hívása lesz.

Bemutatkozik a Magyar Honvédség Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár. Bemutatják többek között a Gidrán harcijárművet, Rába katonai terepjáró tehergépjárműveket, fegyverzeti bemutatót tartanak a közelmúlt és a jelen fegyvereiből, de akadálypálya is várja a gyerekeket.

Jelen lesz a Debreceni Kutyaiskola SANSZ – Segít A Négylábúak Szeretete Alapítvány is:  segítőkutyás bemutatót, kutyatáncot, vidám trükköket lehet majd megtekinteni, interaktív programok, kutyás-sportos feladatok is lesznek a gyerekekkel, sőt kutyás szelfiket is lehet majd készíteni.

A tánc is a gyermeknap fontos részévé válik. Bemutatót tart majd az Amirah Zumba Debrecen – Klaudia Dance Team, a Szupersztár Mazsorett és Tánc Egyesület, a Szupersztár tánccsoport, a Szupersztár Csillagfény tánccsoport, valamint a Mikepércsi és Szupersztár Napsugár csoport.

A Földesi Madársulit Imre István solymász képviseli Marcival, a cserfes arapapagájjal, valamint Bogyóval, a macskabagollyal, akinek meg lehet ismerni a különleges életét. A madarakkal szelfit is lehet majd készíteni.

Az utazási tarifa megfizetésén túl a gyereknapi programok ingyenesek. Az ünnep ideje alatt a Hármashegyi Büfé is szeretettel várja az utasokat.

A Zsuzsi-vasút gyermeknapi rendkívüli menetrendje:

  • a vonatok a Ruyter utca 1. szám alatti állomásról 9:30-kor, 10:00-kor és 14:30-kor indulnak,
  • Hármashegyaljáról pedig 12:00-kor, 15:00-kor és 17:30-kot indulnak vissza.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: Zsuzsi Erdei Vasút)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek