Gyermekvasút a BBC-ben, kis melléfogással

iho   ·   2017.05.05. 10:15

A cikk – amely egyébként korrekten mutatja be magát a Gyermekvasutat, beszél az oktatási központban folyó munkáról (külön kitérve arra a leckére, hogy mit tegyünk,  ha szarvas vagy sündisznó téved a pályára), interjúkat is közöl a gyermekvasutasokkal – nem mentes a tárgyi tévedésektől. A hűvösvölgyi villamosjáratot például a budapesti metró- és elővárosi vonalak közé sorolja (rendben, hogy az erdőbe megy, de attól még nem HÉV). A nyitókép meg igazi melléfogás: a Szabadság hídon áthaladó 47-es villamost is a Gyermekvasútként említi a képaláírás.

Az írás természetesen kitér a vasút múltjára, előzményeire, az 1932-ban megnyitott moszkvai úttörővasút mintájára a szocialista táborban mindenfelé elterjedt hasonló vasútüzemekre. A tudósítás azonban nem terjed ki a vonaton utazásra, a reggeli zászlófelvonás után a stáb a kiinduló vonat után néz.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Kapcsolódó hírek