Gyermekvasutas tanfolyam – hatvanadszor

iho   ·   2017.09.19. 15:36
00kicsi

A címben szereplő hatvanas számot meg kell kissé magyarázni: az 1949-es megnyitás óta természetesen jóval több tanfolyam indult, a jelenlegi az 1990-es névváltoztatás óta a hatvanadik. És hogy kiket várnak? Az általános iskola negyedik-ötödik-hatodik osztályát (vagy ennek megfelelő gimnáziumi osztályt) járó, legalább négyes átlaggal tanuló gyermekek, akik az orvosi viszgálaton is megfelelnek, továbbá a szülői és az iskolai hozzájárulás is a zsebükben van.

(forrás: MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút)

A képzés során a tanulókat felkészítik a vasúti szolgálatra, elsajátítják a jelzési és forgalmi ismereteket, pénztári szabályokat, tanulnak a környék turisztikai nevezetességeiről. Természetesen ez nem mehet a tanulás rovására, az iskolában a tanfolyam ideje alatt is jó eredményt kell elérniük. Az elméleti és gyakorlati foglalkozások a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthonépületben, a kisvasút állomásain és a MÁV Baross Gábor Oktatási Központban lesznek majd. A részleteket és a jelentkezési lapot a Gyermekvasút honlapján találhatjuk meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek