Gyorsan hajtottak, de józanul

iho/közút   ·   2012.04.09. 08:30

Mind a delmagyar.hu összefoglalójából megtudható, egyetlen nap alatt 42 gyorshajtót sikerült lefülelni a húsvét vasárnapi ellenőrzés során. A szabályosan közlekedő sofőrök piros tojást kaptak a rendőröktől.

A folyamatos ellenőrzésnek köszönhetően szinte percenként állították le a külföldi gyorshajtókat Nagylak előtt. Néhány óra alatt 42 esetben intézkedtek a rendőrök, a helyszíni bírság a gyorshajtóknál átlagosan 30 ezer forint volt. A szabálytalankodók, amíg nem fizették ki a büntetést, nem folytathatták az útjukat.

Tekintettel arra, hogy megyénk területén ilyenkor nagyobb számban haladnak át olyan járművek, kamionok, amelyek mögött már több száz, illetve több ezer kilométer van, ezért vizsgáljuk azt is hogy a vezető és pihenőidő arányát betartották-e – mondta Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A húsvéti ünnepek alatt több az ittas vezető is, így ezt is kiemelten ellenőrizte a rendőrség. Minden igazoltatott sofőrnek meg kellett fújnia a szondát. A vasárnapi razzia során nem találtak ittas vezetőt a rendőrök, gyorshajtót, illetve egyéb közlekedési szabálysértőt viszont igen. A részeg autóvezetők 300 ezer forintos büntetésre számíthattak volna, s megbírságolják azt a kerékpárost is, aki ivott. A büntetés ebben az esetben akár 60 ezer forint is lehet.

Kapcsolódó hírek