Halloweenezzenek a Zsuzsival!

iho/vasút   ·   2022.10.28. 10:30
zsuzsi_halloween

A debreceni erdei vasút október 29-én, szombaton este a Bátrak Erdejébe viszi az érdeklődőket egy rémisztően jó Halloween-bulira.

Az ősz egyik legnépszerűbb ünnepe, a Halloween ugyan az angolszász kultúrában hagyomány, mára mégis világszerte sokan ünneplik, így Magyarországon is: kicsik és nagyok előszeretettel öltenek ilyenkor rémisztő jelmezeket, hogy megtréfálják egymást és a hagyomány szerint elriasszák a visszatérő holtak szellemét.

Az ünnephez idén is csatlakozik a Zsuzsi Erdei Vasút: a Halloween-járat naplemente után, 18:00-kor indul a Ruyter utcai Debrecen-Fatelep állomásról, és meg sem áll a sötétségbe borult Hármashegyi-erdőig, ami ezen az estén a Bátrak Erdejévé változik. Az utasokat érkezést követően rémisztően jó programokkal várják: lesznek látványos törzsi- és tűztáncbemutatók, erdei bátorságpróba, és nem maradhat el a jelmezes buli sem.

Bár a Hármashegyi-erdő fái szépek és színesek ősszel, éjszaka a különféle formák, az ismeretlen erdei neszek, a fák ágai közt beszűrődő holdfény és a sötét árnyak félelmet kelthetnek. Halloween alkalmából ezen az estén lehetőség lesz leküzdeni a félelmünket egy különleges erdei bátorságpróbán, melyen zseblámpa segítségével fedezhetjük fel a sötétbe borult erdő ismeretlen éjszakai arcát és hívhatjuk elő a bennünk rejlő bátorságot. A túra során akár még barátokra is lelhetünk, hiszen az erdőben „szörnyen jó” barátok várják leendő gazdáikat.

A Bátrak Erdejében közelebbről megismerhetünk félelmetesnek tűnő, ám annál érdekesebb, barátságosabb madarakat is, vagy akár a rákosi viperák és a kígyók életét az MME Hüllővédelmi Szakosztályának jóvoltából. Az ünnephez illő hangulatról látványos törzsi- és tűztáncbemutatók, valamint LED-show és zumba gondoskodik, melyhez akár az utasok is csatlakozhatnak, pláne, ha hozzá illő jelmezben érkeznek.

Természetesen nem maradhat el a Halloween egyik legnépszerűbb programja, a tökfaragás sem. Aki elkészíti saját faragott tökét és beviszi a Zsuzsi Erdei Vasút Ruyter utca 1. szám alatti állomására október 28-a, péntekig, azokat az alkotásokat másnap egy kiállítás keretében teszik közzé az állomás fogadóépületben.

A Zsuzsi október 29-ei, rendkívüli menetrendje és programja:

  • A Halloween-vonat 18:00-kor indul Debrecen-Fatelep állomásról
  • A vonat útközben csak a Hétvezér megállóhelyen áll meg, köztes állomásokon nem
  • Hármashegyaljára 18:50-kor érkezik
  • 19:00-kor madárbemutató Imre István solymász és a Madársuli közreműködésével
  • 19:15-kor Bota Klaudia és az Amirah Hastánc és Mozgás Stúdió LED-showja
  • 19:30-kor törzsitánc-bemutató a Főnix Tribal-lal
  • 19:50-kor tűztánc az AHURA Fire Tribe-bal
  • 20:15-kor bátorságpróba és szörnykeresés az erdőben Varga Edit környezeti nevelő vezetésével
  • 20:45-kor szörny-zumba Bota Klaudiával és az Amirah Hastánc és Mozgás Stúdióval
  • 21:00-kor jelmezes Halloween-parti, lemezlovas: DJ Sly
  • A vonat 21:30-kor indul vissza Debrecenbe

Az utazási tarifák a Zsuzsi Erdei Vasút honlapján, ide kattintva elérhetőek.

(Nyitóképünk forrása: Zsuzsi Erdei Vasút)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek