Három tipp, hogy a leghosszabb utazás után is kellemes legyen a hazatérés

iho   ·   2022.11.29. 08:00
otthon_iho

Kimozdulni, utazni, világot látni jó! Szállodákban aludni, városokat bebarangolni, idegen kultúrákkal ismerkedni izgalmas. Repülni vagy vonatozni, esetleg buszozni kényelmes, de ezek után a legjobb, ami történhet az a hazaérkezés! Valószínűleg már ön is érezte azt, hogy jó volt kicsit eltávolodni az otthon zajától, de most már azért jó volna visszatérni oda, ahol minden olyan ismerős, barátságos és szívet-lelket melengető. De vajon mire van szükség ahhoz, hogy ez az élmény ténylegesen meg is valósuljon?

1. Az otthonos közeg idővel sem változik!

Nagy utazás, vagy akár kisebb kirándulás előtt sokan hajlamosak teljes fejetlenséget maguk után hagyni. A pakolás a legtöbbek számára igazi kínszenvedés. Még akkor is, ha egyébként minden adott az eredményességhez. Minél több minden nem fér el úgy, ahogy az ideális lenne, annál nagyobb az idegesség, a türelmetlenség. Ez abszolút érthető, ugyanakkor a helyzeten nem sokat segít, ha ekkor a szoba minden egyes pontjára szóródik egy-egy ruhadarab, kellék vagy kiegészítő. Ez azért sem nevezhető tudatos cselekedetnek, mert a rendetlenségnek van egy roppantul rossz tulajdonsága. Kivár. Nem tűnik el magától, nem szívódik fel és még véletlenül sem alakul át szemeket gyönyörködtető renddé. Úgyhogy az első jó tanácsunk a témában, hogy a bepakolás után következzen a rendrakás. Igen, ez olykor túl sok időt, energiát és türelmet igényel, ez tény. De megéri! Mert gondoljon csak bele, milyen érzés lesz úgy hazatérni, hogy minden rendben várja? Utánozhatatlan! Szóval ez minden pénzt megér! Próbálja ki, higgye el nem fog benne csalódni!

2. A saját bútorok valódi kincsek!

Eleinte jó érzés a szállodában vagy apartmanban körülnézni, gyönyörködni a berendezésben és konstatálni azt a tényt, hogy minden más, mint otthon. Később ez a környezet válik megszokottá. Aztán eljön az a pont, viszonylag hamar, amikor a jól ismert, sőt megszeretett közeg elkezd hiányozni. A vidaXL bútorok, amik annyira karakteresek, egyediek és különlegesek. Amiket olyan nagy örömmel vásárolt meg. Amik a kisugárzásukkal nagyban hozzájárulhatnak ahhoz a légkörhöz, ami egyet jelent az otthonnal, a szívet melengető körülményekkel. Tehát bármennyire is nagy a kísértés, hogy az utazás során egy-két új bútordarab is becsatlakozzon a hazatérésbe, valójában az otthon hagyott miliő az, ami a nagybetűs igazi, és amihez minden egyebet kifizetődő taktika hozzáigazítani.

3. A vásárláshoz nem kell külföldre menni!

Sokan azt gondolják, hogy jó vásárt kizárólag a határon túl lehet nyélbe ütni. Erre történetesen az olcsó vidaXL fotel a legjobb ellenpélda. Miért kellene messzire menni azért, hogy stílusos, ugyanakkor megfizethető berendezési tárggyal gazdagodjon az otthoni környezet? Nincsen szükség kiruccanásra és távoli utazásra ahhoz, hogy az elegancia, a tartósság, a strammság vagy az utánozhatatlan esztétikusság beköltözzön. A titok ugyanis az, hogy mindehhez nem valamire vagy „valaholra” van szükség, hanem csupán önre. Aki itthon is beszerezheti azt a bútordarabot, amiért eddig azt gondolta, kilométerek százait, ezreit kell megtennie.

Érdemes elfelejteni azt a beidegződést, miszerint „külföldön minden jobb”. Ez valószínűleg általánosságban sem igaz, a bútorok tekintetében viszont száz százalék, hogy pontatlan megállapítás. A globalizált világnak köszönhetően a hazai vásárlási lehetőségek ugyanolyan szélesek, mint máshol, így biztos, hogy hazai környezetben is megtalálja mindenki a megfelelő megoldást. Csak kitartóan kell keresni!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek