Hasznos tippek az otthonunk praktikus felszereltségéért

iho   ·   2021.12.03. 12:00

A dolgos hétköznapok végén az otthonunk az a hely, ahová visszahúzódhatunk a rohanó világból. Itt lehetünk együtt azokkal, akiket szeretünk, és itt pihenhetjük ki a mindennapok fáradalmait.

Épp ezért fontos, hogy úgy alakítsuk ki a lakásunkat, hogy a lehető legkényelmesebb legyen. Tükrözze azt, hogy kik vagyunk, legyen barátságos és otthonos. Ehhez számos apróság hozzájárulhat, kezdve a tisztaságtól, egészen a biztonságig.

Okos tisztítóeszközök a higiéniáért

A megfelelő higiénia biztosítása nem csupán esztétikai, hanem egészségügyi kérdés is. Napjainkban, amikor az okoseszközök oly népszerűek, már a takarításban is bevethetjük a kütyüket. Egy robotporszívó például szüntelenül biztosít egy általános tisztaságot a padlónkon.

Ez különösen akkor nagyon hasznos, ha kisegyermek vagy háziállat él a családban. Kisebb anyagi ráfordítással is automatizálhatjuk a felmosást vagy a porszívózást. A Wsfind termékei között megtalálhatóak a különféle seprőgépek. Ezeket bel- és kültéren egyaránt alkalmazhatjuk, típustól függően.

Tartsuk távol a kártevőket

Legyen szó kertes házról vagy társasházi lakásról, nemkívánatos vendégeink mindenhol akadhatnak. A rovarok távol tartására használjunk célzott kezelést, azonban ügyeljünk arra, hogy a kemikáliák biztonságos helyen legyenek.

Igaz ugyan, hogy a hangyák, a poloskák vagy a svábbogarak megjelenése nagyon kellemetlen. Azonban az is komoly feladatot jelenthet, hogy a kertünket feltúró vakondtól megszabaduljunk. A napelemes, a vakond számára fülsértő ultrahangot kibocsátó riasztók azonban hatásosan ijesztik el a kártevőket. 

Járjunk a gyerekek kedvében

Gyermekként talán még nagyobb jelentősége van annak, hogy milyen körülményeket teremtenek a felnőttek otthon. A gyerekek nagyon szeretik a színesen dekorált helyiségeket, a vidám, élénk szőnyegeket, bútorokat. Tegyünk hát a kedvükre, alakítsuk a szobájukat igazi mesebirodalommá.

A kedvenc mesefigurájukkal díszített ágytakaró vagy asztali lámpa biztosan örömet okoz a kicsiknek. A babák tündéri mintás habszivacs puzzle szőnyegeken gyakorolhatják a kúszást, mászást. Az éjszakai fények pedig barátságos fényforrásként adnak biztonságot a kicsiknek és a nagyobbaknak egyaránt. Ezekkel az apró kiegészítőkkel a gyerekek ízlésének megfelelő kuckót alakíthatunk ki.

Fő a biztonság

Lakásunk biztonságtechnikai felszerelése igen széles körű termékeket foglal magába. Egy korszerű riasztórendszer mellett szükségünk lehet egyszerűbb eszközökre is. Egy masszív lakat vagy egy biztonságosan záródó széf is jól jön a mindennapok során.

A különféle kapunyitó szettek is azt szolgálják, hogy illetéktelenek ne juthassanak be az otthonunkba. A kamerával felszerelt kapucsengők pedig lehetővé teszik, hogy mindig tudjuk, ki keres minket. Sőt, a korszerűbb darabok felvételt is készítenek, így visszanézhetjük, ki csöngetett be, amíg távol voltunk.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek