Hasznos tippek méregtelenítéshez

iho.hu   ·   2020.09.01. 18:00

Belegondoltál már valaha, hogy az egyetlen nap alatt elfogyasztott ételekkel és italokkal mennyi salakanyagot viszel be a szervezetedbe? Töprengtél azon valaha, hogy vajon milyen hatással vannak a testedre a különféle adalékanyagok, ízfokozók, tartósítószerek és mesterséges aromák, amiket nap mint nap elfogyasztasz? Ezek az összetevők igencsak sok munkát adnak a májadnak és a vesédnek, amikre néhanapján bizony ráférne egy kis “pihenő”.

A méregtelenítés lényege

A tisztító- vagy méregtelenítő kúra célja az, hogy megszabadítsd a testedet a felhalmozódott méreganyagoktól, amiket a mindennapi táplálkozás során beviszel. Ebben nincs semmi meglepő, hiszen manapság meglehetősen nehéz úgy táplálkozni, hogy kizárólag természetes, ellenőrzött körülmények közül származó és egészséges ételeken élj.

Ezért néha nem árt egy kicsit megtisztítani a szervezetedet, és segíteni neki a méreganyagok kiürülésében. Azonban fontos tudnod, hogy ez nem egy végleges étrendváltoztatást jelent, hanem csak egy pár napig vagy hétig tartó kúrát. Mindemellett nem a fogyás az elsődleges célja, noha előfordulhat, hogy némileg csökken majd a súlyod.

A méregtelenítésbe akkor ajánlott belevágnod, amikor otthon tudsz maradni, ugyanis a hirtelen változásra a szervezeted fokozott fáradékonysággal reagálhat, ezért fontos, hogy legyen elegendő időd a pihenésre és regenerálódásra.

Hogyan méregteleníts helyesen?

Ne feledd, a célod az, hogy megtisztítsd a testedet a felhalmozódott salakanyagoktól, melyhez az első és legfontosabb lépés, hogy a kúra ideje alatt iktass ki az étrendedből mindenféle feldolgozott élelmiszert. Tehát búcsúzz el a gyorsételektől, dobozos készételektől, konzervektől, előre csomagolt élelmiszerektől.

Kerüld a finomított szénhidrátokat, ne fogyassz cukros vagy fehér lisztes ételeket. Lehetőleg hanyagold a nehezen emészthető, zsíros, olajban sült húsokat.

Természetesen a folyadékfogyasztás sem mellékes. Száműzd az üdítőket, energiaitalokat és az alkoholt. Helyette igyál sok ásványvizet, valamint fokozhatod a kúra hatását a Yobogu méregtelenítést elősegítő teáival és kapszuláival. A napi 2-3 liter folyadék bevitele elengedhetetlen az alapos megtisztuláshoz!

Persze mivel a méregtelenítés nem egyenlő a fényevéssel, ezért táplálkoznod ugyan kell, de közel sem mindegy, hogy mit. Az étrended javarészt friss zöldségekből és gyümölcsökből álljon, megspékelve sovány, fehérjedús húsokkal és halakkal. A rostban gazdag élelmiszerek szintén sokat segítenek a méreganyagok kiürítésében. Ügyelj a kiegyensúlyozott zsír-, szénhidrát- és fehérjebevitelre is.

Ahogy a szervezeted megtisztul, egyre jobban érzed majd magad. A kezdeti fáradtság tovatűnik, helyette teli leszel energiával. A közérzeted javul, az emésztési problémáid megszűnnek, és a bőröd is simább és bársonyosabb lesz. A tested pedig hálás lesz ezért a kis plusz törődésért.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek