Hegyvidéki vasútmodell-kiállítás a Lívia-villában

iho   ·   2016.04.12. 11:21

A 2016. április 14-17. között megrendezendő vasútmodell-kiállításon kisvasúti témákat 1:45 méretarányban (0e építési nagyság) bemutató modulterepasztal, a látogatók által kezelhető LGB kertivasút is látható az ódon épület falai között.

A közel 25 méteres rendszerben megtalálható Balatonfenyves kisvasúti állomása, valamint a Széchenyi István Múzeumvasút (Nagycenk) Nádtelep megállóhelye is. A vonalon számos külföldi érdekesség mellett az egykori és még meglévő hazai kisvasutak jellemző járművei közlekednek, illetve az egykori Úttörővasút, ma MÁV Zrt. Széchényi-hegyi Gyermekvasút egy-egy járműve is felbukkan.

A kiállítást a Láng Vasútmodellező és Modulépítő Egyesület szervezi, amely a hazai modulterepasztal-építés kezdeményezője volt a kilencvenes évek második felében. Az akkoriban épített H0-s, magyar mellékvonali modulterepasztalai már 1999-ben és 2001-ben eljutottak nívós külföldi kiállításokra, ahol komoly elismerést vívtak ki. Később az egyesület a keskeny nyomközű vasutak modellezésébe is belekezdett, a kevésbé ismert 0e építési nagyságban. Emellett amerikai téma építése is elkezdődött néhány éve, szintén H0-ban, amely modellezése rengeteg szakmai kutatást igényel.

Helyszín:
Lívia-villa
1121 Budapest, Költő utca 1/A.
Megközelíthető a BKK 60-as (fogaskerekű vasút), illetve 21-es (busz) járataival, körülbelül 250 méter sétával (Városkúti út megállóhely).

Időpont:
2016. április 14-17. között

Nyitva tartás:
Naponta 10-18 óra között

Belépőjegyek:
Felnőtt: 600 forint/fő
Gyermek, diák, nyugdíjas: 400 forint/fő
Családi (4 személy részére): 1600 forint
3 éves korig ingyenes
Csoportoknak: előzetes érdeklődés alapján egyedi megállapodással, érdeklődni lehet a (70) 628 63 51-es telefonszámon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek