Helytörténeti túrára és kutyás bemutatóra hív a Zsuzsi-vasút

iho/vasút   ·   2021.07.07. 12:40

Július 10-én egy kisvonatozást követő erdei túrán lehet megismerkedni az Erdőspuszták történetével, július 11-én pedig a terápiás kutyák világát mutatják be egy interaktív bemutatón.

A Zsuzsi Erdei Vasút másfél éves szünetet és felújítást követően idén nemcsak megújult környezetben és vagonokkal, hanem Kajla-vonattal és változatos programokkal várja az érdeklődőket egész nyáron. A programok természetesen minden alkalommal a természet és az élővilág szeretetére helyezik a hangsúlyt, így a soron következő programok is ennek egy szeletét hozzák közelebb hozzánk.

A Zsuzsi ezen a hétvégén is izgalmas programokkal várja utasait. Július 10-én, szombaton egy rendhagyó erdei túrán lehet részt venni, melyen Erdei Nóra idegenvezető kalauzolásában ismerhetjük meg a Debreceni Erdőspuszták és a Zsuzsi Erdei Vasút történetét. A hármashegyi erdő csodás természeti környezetében tett túra során az érdeklődők megtudhatják, miért pont itt, a „semmi közepén" jött létre Debrecen, milyen szerepet játszottak az erdőségek a város és a debreceniek életében, kik voltak a vákáncsosok és milyen helytörténeti értékek mentén robog a Zsuzsi-vonat immár 139 éve.

Július 11-én, vasárnap a Mancsok és Paták Terápiás Egyesület jóvoltából a terápiás kutyák csodálatos világát ismerhetjük meg. Ezek a fantasztikus négylábúak, amellett, hogy segítenek, nagyon jó játszótársak is. Az interaktív bemutatón az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a kutyakiképzők munkájába, megtudhatják, hogyan sikerül megtanítani a kutyáknak olyan trükköket, mint például az integetés vagy a pacsi, sőt, egy állatorvos segítségével a kutyák testét is megismerhetjük közelebbről.

A jövő héten is érdemes lesz a Zsuzsival tartani: július 17-én nagyszabású születésnapi programmal köszöntik Magyarország legrégebbi keskeny nyomközű kisvasútját annak 139. születésnapja alkalmából.

A hétvégi programokra a reggel 8:30-as járat ajánlott, ami a Zsuzsi Erdei Vasút Ruyter utcai állomásáról indul. A szombati túra és a vasárnapi kutyás bemutató a kisvonat érkezését követően a hármashegyi Természet Házától indul.

A Zsuzsi Erdei Vasút aktuális menetrendjét és további programjait a https://zsuzsivasut.hu oldalon olvasható.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Vasútmodell

Terepasztalcsodák Szolnokon

MTI/iho   ·   2024.02.25. 14:00

Csaknem kétezer négyzetméteren tíznél is több terepasztallal várják a látogatókat a 10. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállításon március 15. és 17. között az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.