Heterojunction napelem panel, amely meghódítja a világot

iho   ·   2021.06.01. 12:00

Nincsen fejlődés fejlesztés nélkül, de a napelem ipar minden energiát felülmúlva dolgozik azon, hogy egyre jobb és jobb technológiai fejlesztésekkel egyre nagyobb rétegek számára tegye elérhetővé a megújuló energiák alkalmazását. Ez pedig azt jelenti, hogy te is, akár cég vagy vállalatként, akár magánfelhasználóként tervezed napelemes rendszer telepítését, egyre modernebb és fejlettebb újításokat és rendszereket érhetsz el.

A tömegtermeléshez értelemszerűen meg kell oldani az új technológiák esetén azt is, hogy mind a gyártása, mind a létrehozott termékek funkciója és ára is megfeleljen azoknak az elvárásoknak, amelyeket a felhasználók támasztanak velük szemben. Ezúttal egy új heterojunction napelem panel esetében válik mindez valóra.

Napelem panel a világhódítás útján

A korábban gyártóberendezéseket kínáló Meyer Burger ezúttal három különböző kivitelben készülő napelem paneljeit mutatta be, amelyek a széles körű megvásárolhatóság érdekében több új gyárban készülnek majd Németországban. A tervek szerint az új heterojunction napelem panelek a világ számos táján elérhetőek lesznek, Európában és az USA-ban is meg lehet majd vásárolni ezeket.

A nyilatkozatok alapján ezek az új napelemek számos tulajdonságukban különböznek a jelenleg elérhető, hagyományos termékektől. Kivitelük alapján fehér, fekete, valamint üveg változatokban választhatjuk őket. A heterojunction/Smartwire technológia alkalmassá teszi ezeket a modulokat mind a kiskereskedelem, mind a magáncélú felhasználók számára. 

Éppen ezért akár lakossági, akár vállalati napelemes rendszerhez kiválóan megfelelnek majd, miközben a technológia lehetővé teszi, hogy akár 20%-kal több energiát termeljen a felhasználók számára, ugyanakkora területen, mint amennyire a jelenleg forgalomban lévő napelem panelek képesek. Ráadásként mindezt anélkül valósítják meg, hogy a modulok mérete növekedne. Sőt, a modulok súlya sem lesz nagyobb, ezért nem okoz problémát a tetőkön történő telepítés.

Én is ilyet szeretnék! Hol és mikor szerezhetem be?

Az új heterojunction napelem paneleket több jó hírnévnek örvendő gyártó is forgalmazza majd. De vajon meddig kell várni erre az új technológiára? A jó hír az, hogy a napelemes rendszerek telepítésével foglalkozó cégek számára már jelenleg is rendelhetőek a panelek, a szállítások pedig várhatóan júliusban kezdődnek. 

Azok számára, akiknek fontos, hogy a legújabb technológiát alkalmazhassák, amely abszolút érthető egy olyan dinamikusan fejlődő technológiai ágazat esetén, mint amilyen a napelemes rendszerek, érdemes érdeklődniük napelemes rendszerük kivitelezőjénél arról, hogy számukra mikor és hogyan érhető el az új heterojunction napelem panel.

A megújuló energiák alkalmazása, mint amilyen a napelemes rendszerek is, töretlen fejlődést mutat. A legújabb technológiák által pedig egyre nagyobb teljesítményt érhetünk el velük. Ne maradj ki te sem a fejlődésből!
 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek