Hogy lehet 134 évesen ilyen jól kinézni?!

Szabó István   ·   2016.04.24. 11:15
zsuzsi134_0

Remek időjárás kísérte szombaton a Debreceni Zsuzsi Erdei Vasút 134. évfordulóján a kisvasúti nyitó napot. Sajnos, az előzetes meteorológiai prognózis sokakat elriasztott a kirándulástól, de itt, keleten még csak délután 4 körül kezdtek gyülekezni a felhők. Öt vonatpár közlekedett, ezek közül kettő gőzössel. A kilátogatóknak remek programok volt részük, gyönyörködhettek, élvezhették a vonatozást, a megújuló tavaszi természetet.

A sok vonat miatt különleges keresztekre is voltak. Sámsoni út megállóban a csonka vágányon várta be a páros vonat a Debrecen felé elhaladó páratlant. A képre kattintva galéria nyílik (a szerző felvételei)

A kisvasúti napon szakemberek számára rövid konferencia is volt a Természet Házában, a hármashegyi végállomáson. A Zsuzsi várható fejlesztéséről, és napjaink turisztikai lehetőségekről hallhattak előadást a résztvevők. A konferencián Tasó László közlekedési államtitkár is tett egy villámlátogatást.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek