Hogyan gondoskodjunk kertünk vízellátásáról?

iho   ·   2022.10.28. 15:45
00_szivattyu

A szép kerthez elengedhetetlen a megfelelő vízellátás, locsolás nélkül a nyári hónapokban elképzelhetetlen a kertészkedés. Ahhoz, hogy ez zökkenőmentes legyen nagyon fontos a megfelelő vízmozgató rendszerek beszerzése.

Szivattyú

Ha rendelkezünk jól karbantartott és tiszta kúttal, a legjobb ötlet merülő szivattyúk közül választani. Ezek elegendő teljesítménnyel rendelkeznek a legtöbb alapvető feladat (pl.: locsolás, kerti tavak megtöltése...) ellátásához, és üzemeltetésük sem költséges.

Ha úszókapcsolóval rendelkező modellt választunk, attól sem kell tartanunk, hogy szivattyúnk az esetleges vízhiány miatt túlmelegedne. A legtöbb szivattyú árammal működik, de a speciális felhasználási területre szánjuk (esetleg építkezéseken használnánk) benzinmotoros szivattyút is találunk.

Házi vízmű

Ha nagyobb teljesítményre van szükségünk, és nem csak egy virágágyás locsolására, hanem komolyabb konyhakert öntözésére keresünk megoldást, akkor mindenképpen a nagy teljesítményű házi vízművek közül kell választanunk.

(forrás: natatravel/Shutterstock.com)

Ezek jó megoldást jelenthetnek akkor is, ha önellátásra törekszünk, vagy ha mélyebb kútból szeretnénk megoldani az artézi víz szivattyúzását.

Ezek az eszközök igazán sokoldalúak, így akár automatikus öntözőrendszer vízellátását, vagy a nyomáscsökkentő szerepét is be tudják tölteni.

Néhány egyéb dolog, amire megéri odafigyelnünk

Slagok vásárlásakor mindenképpen jó minőségű, vastag falú de rugalmas darabot válasszunk. Használat során ügyeljünk arra, hogy a slag ne sérüljön meg, és a víz útját ne zárja el semmi: ne legyenek nehezebb dolgok, például kerti székek a tömlőre helyezve!

Ha minőségi szivattyút, vagy házi vízművet választunk, kertünk vízellátása nem ütközhet komoly problémába, ezért az ilyen befektetés mindenképpen megtérülőnek számít.

Nyitóképünk forrása: Angurt/Shutterstock.com

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek