Hogyan hozd magad karácsonyi hangulatba?

iho   ·   2020.12.06. 12:00

Ez az év is hihetetlenül gyorsan elrepült, és már megint itt van a nyakunkon a karácsony. A mostani zűrzavaros helyzetben azonban teljesen érthető, ha ezúttal nem kap el az ünnepi láz, és inkább csak nyűgnek tartod az egész ünneplősdit. Ez viszont cseppet sem jó így, hiszen a karácsony az év legjelesebb napjai közé tartozik, és megérdemli azt, hogy foglalkozz vele. Tippjeink segítségével pedig téged is újra átjárhat a hamisítatlan karácsonyi hangulat!

A készülődés izgalma

Gyermekként bizonyára te is mindig izgatottan vártad a karácsonyt, és talán rajzoltál, vagy levelet is írtál a Jézuskának, amiben felsoroltad, hogy miket szeretnél látni a fa alatt. Ha kisebb gyermeked van, akkor őt is buzdítsd erre. A kicsik örömteli hangulata gyakran a felnőttekre is átragad, ezáltal a te közérzeted is sokkal jobb lesz.

Ha nincs csemete a családban, akkor pedig az otthonod kidekorálásával is elérheted a kívánt hatást. Bár az üzletek teli vannak mindenféle karácsonyi csecsebecsével, mi azonban arra buzdítunk, hogy válaszd inkább a DIY módszert, vagyis készítsd el magad a kis díszecskéket. Az interneten rengeteg szuper ötletet találsz, a saját készítésű dekorációk pedig nemcsak a környezetet dobják fel, hanem az elkészítésük is remek kikapcsolódás.

Sőt: a házilag barkácsolt tárgyak akár ajándéknak is nagyszerűek! Ha fogalmad sincs, mivel lepd meg egy-egy olyan szerettedet, akinek látszólag mindene megvan, akkor ez egy egyedi és nagyon kedves ajándék lesz, amit a boltban biztosan nem tud készen megvásárolni.

Ünnepi dallamok

Kevés dolog tudja jobban befolyásolni a hangulatot, mint a zene. Ha abszolút nem érzed a karácsonyi feelinget, akkor neked is egy kis zeneterápiára van szükséged! No nem kell felforgatnod a lakást az ősrégi karácsonyi CD-k után kutatva, hiszen az internet korában erre már semmi szükség.

Ha szereted a mai zenéket és az örökzöld slágereket, mindemellett szívesen hallgatsz érdekes showműsorokat, és a legfrissebb hírekről sem akarsz lemaradni, akkor a Sláger FM lesz a te csatornád! A változatos zenei összeállításban az ünnep közeledtével természetesen karácsonyi dalok is felcsendülnek, és a műsorvezetők körében is egyre gyakrabban felmerül a téma. 

Ha pedig figyelmesen hallgatod az adást, és részt veszel a Karácsonyi Csere-Bere játékban, akkor még értékes csomagokat is nyerhetsz! Ehhez pedig az sem gond, ha nincs rádiókészüléked, ugyanis az Online Rádió weboldalán, az interneten is hallgathatod a közvetítést. 

Karácsonyi filmek

Ha van egy kis szabadidőd, akkor nincs is annál jobb módja az ünnepre hangolódásnak, mintha megnézel néhány hamisítatlan karácsonyi filmet! A Reszkessetek betörőket már mindenki kívülről fújja, de szerencsére Kevin kalandjain kívül is akad jó pár olyan alkotás, amelynél a karácsony van a középpontban. Némely közülük romantikus, más pedig vicces, elgondolkodtató vagy éppen drámai. Csak győzz belőlük válogatni! 
 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek