Hogyan készíthetünk mi is karcképet?

iho   ·   2021.07.02. 12:00

Lehet, hogy még nem hallottál róla, mi is az a karckép, de biztosan láttál már olyan fekete papírról előbukkanó csodákat, amelyek különböző színekben pompáznak. Na ezek a karcképek!

Nem kell semmilyen ördöngösségre gondolni, az Alkoss Otthon kreatív áruháznál készen kapható alapok találhatók, melyek segítségével Te is gyorsan és könnyedén elő tudsz varázsolni a semmiből ilyen képeket!

A karckép készítésének folyamata otthon

Az Alkoss Otthon karckép készlete tartalmaz egy előrajzolt szürke lapot, melyet egy hegyes tárggyal, pl. a csomagban található kaparóceruzával vagy akár egy fogpiszkálóval kezdj el lekaparni. Vigyázz, hogy közben ne sértsd meg magad!

Ahogy folyamatosan kaparod a szürke részeket, úgy körvonalazódik az a fénylő, esti városkép, amelyet kiválasztottál. A webáruházban számtalan különböző gyönyörű kép közül választhatsz!

A munkát bármikor félbehagyhatod, és kedved szerint folytathatod, miközben a félig kész kép már mutatja magát és sikerélményt nyújt számodra.

Munka után vagy fáradt estékre

A webáruházban nemcsak karcképeket találsz. Olyan kézműveskedéshez használatos szettekre is bukkanhatsz, amellyel nemcsak kipihenheted a napi stresszes munkádat, hanem még fel is tudsz töltődni.

A kreatív alkotómunka energiával tölti el az embert, sikerélményt, önbizalmat ad, ráadásul olyan csodálatos alkotások születnek, melyek jellegzetes ékkövei lehetnek a szobádnak. A későbbiekben bármikor ránézel az alkotásodra, az jó érzéssel, örömmel fog eltölteni.

A kézműves szetteket ajándékba is adhatod. Ha te magad elkészíted őket, akkor a megajándékozott duplán fog örülni, hiszen a munkáddal a szeretetedet is még jobban kimutathatod. Ha viszont ismered az illetőt és tudod, hogy ő is hozzád hasonlóan szeret bütykölni, akkor érdemes a megvásárolt készlettel meglepni. Hadd élvezze ő is az alkotás folyamatát!

Ráhangolódás a gyermekünkre

A karcképek készítése olyan könnyű művelet, hogy gyermekednek is biztosan fog tetszeni, ha ő is szeret kreatívkodni. Elképzelhető, hogy a közös munka egy egymásra hangolódó beszélgetésbe fog torkollni, melyben esetleg meg fogsz tudni újabb dolgokat gyermekedről.

Megbeszélhetitek, hogy ki melyik részletet kaparja le, így felváltva is tudtok dolgozni. De akár összebújva egy-egy részletet közösen is megmunkálhattok, és közben lehet beszélgetni akár a napi történésekről, akár az adott képrészlethez kapcsolódó gondolatokról.

Egyedi ötletek megvalósítása

Ha egy teljesen saját elképzelést szeretnétek kivitelezni, úgy arra otthon is van lehetőség, csak pasztell- vagy zsírkréta és egy kis tempera kell hozzá. No meg türelem, mert a kezdetektől elkészíteni egy karcképet hosszabb ideig tart, mint egy készletben megvásárolni a félig kész darabot.

Az Alkoss Otthon kreatív áruházban a karcképeken kívül még sok más csodálatos kreatív szettet találsz. Böngéssz kedvedre, és válaszd ki az egyéniségedhez passzoló alkotási stílust és mintaképet!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek