Hogyan lépjünk ki a mókuskerékből? Legyen a wellness életünk része!

iho   ·   2023.12.14. 13:00

Te is fáradt vagy már a sok munkától, az azzal járó stressztől, a mindennapok rohanásától és a feladataid monoton elvégzésétől? Időnként muszáj kilépni a mókuskerékből, hogy aztán kipihenten, feltöltődve, újult erővel folytathassuk a hétköznapi életünk. 

Egy hétvégi túrázás, kirándulás, egy jó mozizás, találkozás a barátokkal vagy mulatás egy szórakozóhelyen kicsit kizökkenthet az egyhangú munkanapokból. Ám az igazi megújulást egy vérpezsdítő wellness hétvége adhatja, ami egy valóságos energiabomba. 

Ehhez még csak nem is feltétlenül szükséges messzire utaznunk, akár a közelünkben is találhatunk kiváló wellnesshoteleket és gyógyfürdőket. Külföldre meg aztán végképp nem kell menni, hiszen kis hazánk is bővelkedik fantasztikus szállás- és fürdőhelyekben. Azt már tudjuk, miért van szükségünk wellnessre, de nézzük meg, mit is jelent ez pontosan!

Érezd jól magad!

A wellness tulajdonképpen a jóllét állapota, a testi-lelki-szellemi egyensúly megléte és annak fenntartása is egyben. Egészségtudatos életmódprogram, amelynek az a célja, hogy megelőzzük a betegségeket, valamint javítsunk fizikai és szellemi állapotunkon. 

Annak az állapotnak a létrehozása és fenntartása, amelyben tökéletesen harmonikusan működik testünk, lelkünk, szellemünk, tehát a lehető legjobban érezzük magunkat. A wellness jelentése magyarul: Érezd jól magad! 

Ez nem csupán egy trendi fogalom, hanem tudatosan választott életforma és módszerek összessége. Sok minden beletartozik: a megfelelő pihenés, a mozgás, az egészséges táplálkozás éppúgy, mint a stresszoldás vagy a természet gyógyító eszköztára. 

Wellnesshotelek

Ha tehát ennek fényében a wellnesst egy komplett egészségprogramként fogjuk fel, akkor menjünk el egy wellnesshotelbe. Ott minden adott ahhoz, hogy testileg és lelkileg is rendbejöjjünk, feltöltődjünk. 

Ha megtehetjük, a hétköznapok feszített tempójában is iktassunk be mozgást, szaunát, masszázst vagy azt, ami jól esik. Ám a wellness által kínált kikapcsolódás minden lehetőségét igénybe vehetjük egy szállodában, ami konkrétan egy valóságos újjászületést fog eredményezni. 

Hogy mik találhatók egy wellnesshotelben? Fürdők, medencék, különféle masszázsok, pakolások, testmozgás, relaxációs technikák, és nem utolsósorban egészséges konyha. Most pedig nézzük meg, hogy mitől tökéletes egy wellness-szálloda!

Milyen a jó wellnesshotel?

Van legalább egy medencéje, ez lehet kültéri vagy beltéri is, gyógyvizes vagy úszómedence, jacuzzi vagy élményfürdő is. Rendelkezésre áll finn vagy infraszauna, esetleg aromakabin és gőzfürdő is. 

A szépségápolási és testkezelési, illetve relaxációs módszerek kínálata is bőséges, valamint speciális gasztronómiai szolgáltatások is elérhetőek. Sportolási lehetőség adott, akár kint, akár egy fitneszteremben, ha pedig személyi edző is van, akkor kifogástalan az edzésterv is. 

A jó wellness-szálloda ismérve a szakképzett személyzet is. Orvos, úszómester, szaunamester, szakképzett kezelők segítik kikapcsolódásunkat ideálissá tenni. 


(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek