Hogyan lesz egy költözés gyors és hatékony?

iho   ·   2024.04.04. 12:00

Amikor eljön a költözés ideje, akkor az a cél, hogy ez lehetőleg minél gyorsabban megtörténjen és ne kelljen ezzel a dologgal sokat bajlódni. Ha sok a holmink, vagy nehéz bútorokkal rendelkezünk, akkor még inkább megnő az igényünk arra, hogy szakértő segítséggel tudjunk átköltözni az egyik helyről a másikra.

Ehhez azonban alaposan fel kell térképezni a piacon lévő cégeket, ezáltal ki tudjuk közülük szűrni azt, akire igazán számíthatunk.

A költözés lebonyolításának meggyorsítása

A Promove a költöztetés során olyan technikákat dolgozott ki, amik lehetővé teszik azt, hogy maga a folyamat rutinszerűen és hatékonyan történjen, emellett pedig lehetőség van arra is, hogy a részfolyamatok egy részét vagy akár az egészét átvegyék, így a megrendelő akár hátradőlve is végignézheti a költözést. 

Ez sok esetben igen lényeges tényező, hiszen vannak, akik életkoruk, egészségi állapotuk vagy elfoglaltságuk miatt nem tudnak dobozolni, szekrényeket szerelni, fóliázni és minden olyan más tevékenységet elvégezni, ami a költözéssel együtt jár. Így aztán akkor, amikor kiválasztjuk a költöztető céget, számtalan szempontot figyelembe kell venni és csak akkor dönteni, ha maradéktalanul elégedettek vagyunk a felajánlott szolgáltatásokkal.

A költözés gyakoribb, mint gondolnánk!

Többféle indoka lehet egy költözésnek, akár egy váratlan élethelyzetről szó lehet, de előre tervezetten is bekövetkezhet. Az első költözés a fiatalok szülőktől való elköltözése, ami sok esetben az első bérelt lakást és az önálló háztartás kialakítását jelenti.

A család bővülése magával hozza azt, hogy nagyobb térre lesz szükség, ezáltal pedig nagyobb lakásra, vagy akár önálló saját otthon megvásárlására is sor kerülhet.

De lehet szó munkahelyváltás során bekövetkező lakóhelyváltozásról, új párkapcsolatról és számos más szituációról, amely magával hozza a költözést is.

Az összepakolás egy fontos lépés

A költözés gyorsaságát az is befolyásolja, hogy megfelelőképpen vannak-e összepakolva a dolgok. Ha ugyanis túl kicsi vagy túl nagy dobozokat használunk, akkor megnehezítjük a szállító cég dolgát, de ugyanez lesz a helyzet akkor, ha a dobozok nem alkalmasak a költözésre, például nem lehet őket lezárni, így kiborulnak a beletett holmik, vagy túl gyengék. Egy rossz doboz könnyen kiszakad, behorpad, így pedig megsérülhetnek a beletett tárgyak. 

Nem beszélve arról, ha egyes dobozok túl nehezek, ezzel ugyanis nemcsak azt kockáztatjuk meg, hogy nem fogja bírni a doboz a súlyt és elszakad, hanem azt is, hogy nehezebben lehet fogást találni rajta, így hosszabb ideig tart a levitele. Érdemes speciális költöztető dobozokat vásárolni és azokba egyenletes súlyokat pakolni, vagy rábízni a dobozolást a költöztető cégre, akik gyorsan és professzionális módon fogják megoldani ezt a feladatot.

A költözés tehát lehet gyors és hatékony, csak megfelelő céget kell választani, valamint egyes feladatokat érdemes rábízni a költöztetőkre, akik megfelelő rutinnal rendelkezve végzik el ezt a munkát is.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek