Hogyan lesz tökéletes a nagy nap?

iho   ·   2022.07.02. 12:00

A párok számára az első fontos mérföldkő annak a bizonyos kérdésnek az elhangzása: „Hozzám jönnél feleségül?”. Az igen elhangzásával azonban elindul egy közel sem könnyű, szervezéssel és tervezéssel teli időszak, melynek az eredménye remélhetőleg életünk egyik legszebb napja lesz.

Ha úgy döntünk, hogy szakemberek segítségét vesszük igénybe, keressünk olyan szolgáltatót, mely a legtöbb ügyes-bajos dolgot elintézi helyettünk! Például az Esküvőpalota weboldalán teljes körű esküvőszervezést is igényelhetünk. Amennyiben inkább mégis mi szeretnénk a szervezői munkát megoldani, akkor érdemes az alábbi tanácsokat megfogadni.

Első lépések

Miután a felek úgy döntöttek, hogy a lánykérés után valóban jöhet az esküvő, az első és legfontosabb feladat, hogy meghatározzák a nagy nap dátumát. Mindenképp egyeztessük a lehetséges időpontot a különleges ünnepekkel, ugyanis nem szerencsés összemosni a különböző eseményeket. 

Ha szeretnénk egyházi és polgári esküvőt is, akkor az anyakönyvvezetővel, valamint a kiválasztott templommal is fel kell vennünk a kapcsolatot! Ezzel párhuzamosan állítsunk össze egy költségvetési tervezetet! A szervezést megelőzően tudnunk kell, mi fér bele a büdzsébe. Mindezek mellett egy feladatlistára is szükségünk lesz, nehogy megfeledkezzünk valami fontos dologról.

Az első szakasz legfontosabb feladatai

Ha megvan az időpont, jöhet a helyszín kiválasztása és lefoglalása! Igyekezzünk, hiszen adott a tavaszi-nyári hétvégék száma! Mindezek mellett a közkedvelt helyszínek hamar elkelnek, így érdemes résen lennünk és minél hamarabb cselekednünk! 

Ha van már helyszín, állítsuk össze a vendéglistát és kérjünk menü, valamint árajánlatot! Ebben a szakaszban érdemes felkérni az esküvő fontos szereplőit az adott feladatra. Beszéljünk a leendő koszorúslányokkal, tanúkkal, kísérőkkel is!

Sürgős feladatok az esküvőszervezés második szakaszában

Ha a kezdő feladatokkal megvagyunk, jöhet a jegygyűrű, az esküvői ruha és a meghívó, ültető- valamint menükártya kiválasztása! Foglaljuk le a megfelelő zenekart vagy a DJ-t, hiszen a zene kiemelten fontos lesz majd. Az sem mindegy, hogy ki vezényli le az eseményt, keressünk számunkra szimpatikus ceremóniamester!

Irány a célegyenes!

A harmadik szakaszban szintén fontos feladataink lesznek. Egyeztetnünk kell a vendégekkel a szálláshelyekről, ki kell találnunk az esküvői dekorációt, le kell foglalnunk a legfontosabb szolgáltatókat. Ne feledkezzünk meg a fodrászról, a sminkesről, a manikűrről vagy éppen a fotósról! Mindannyian rendkívül fontosak az esküvő szempontjából.

Természetesen számos egyéb apróbb feladat is fel kell, hogy kerüljön a listánkra, azonban ha a kardinális kérdésekben sikerül gyorsan cselekednünk, biztos nem érhet baj azon a bizonyos nagy napon. A legfontosabb, hogy az esküvőn valóban meg tudjuk élni a pillanatot, hiszen az a nap csak rólunk szól. Élvezzük ki minden percét!

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek