Hogyan rendezzünk sikeres csapatépítőt?

iho   ·   2024.03.07. 12:00

A vezetők többsége tisztában van azzal, hogy milyen nagy a jelentősége annak, ha a munkavállalók között jó kapcsolat van. Ehhez azonban nélkülözhetetlen, hogy ismerjék is egymást.

Mire jó a csapatépítő?

A csapatépítőknek az az elsődleges célja, hogy egy csoportnyi emberből, akikben alapvetően a munkahely, s talán a szakmai érdeklődés a közös, valóban csapatot csináljon. Ehhez több dolognak is passzolnia kell, s egyáltalán nem mindegy, hogy milyen programokat vagy módszereket választunk, ha valóban ki szeretnénk mozdítani az alkalmazottainkat a kollegialitás szintjéről. 

Hiszen amikor a nekünk dolgozó emberek ismerik egymást, akkor sokkal könnyebben mennek az olyan döntések, hogy például ki lenne ideális egy adott feladatra, ahogy az összefogás és együttműködés is sokkal jobban fog menni. Ebben a cikkben megnézünk három különböző lehetőséget a Stepout games csapatépítő játékainak kínálatából, amelyek segítenek abban is, hogy alaposabban megismerkedjünk egymással.

Licitáljunk, és termeljünk profitot!

Ebben a játékban többféle szerepben is helyt kell állnunk. Első lépésként kap a csapatunk két témát, amit a saját kezükkel kell megrajzolniuk. Vajon ki tudjuk választani a legjobban rajzoló tagunkat? Képesek vagyunk teljes támogatást nyújtani háttérként a remekművek elkészítéséhez?

Ha mindegyik műalkotás elkészült, máris kezdődik az aukció, ahol a csapatoknak licitálniuk kell a képekre, és az fog nyerni, aki nagyobb nyereségre tesz szert. Ebben a játékban alapvetően szükséges, hogy a csapaton belül valóban odafigyeljünk egymásra. Együtt kell ugyanis határozni mindenről, beleértve azt is, hogy mire és mekkora összeget költsenek. 

Kinek mi tetszik?

A Kollégák szerint elnevezésű játékban a cél az, hogy kiderítsük, ki mit preferálna inkább. Ezt a játékot az nyerheti meg, aki a legjobban ismeri a többieket, ezért jól meg tudja tippelni, hogy ki és mit választana. Ha pedig mindezt csapatokra osztva játsszuk, akkor a közös tippelés még közelebb vihet bennünket egymáshoz. Ha igény van rá, és a cég úgy rendeli meg, akkor teljesen a csapatra szabott kérdések is adhatják a tartalmát a játéknak.

A kvíz örök a játékok birodalmában

Igény esetén, előzetes megrendelésre itt is személyre szabhatók a kérdések, de arra is van lehetőség, hogy válasszunk egy kérdéssort, amelyik passzolni fog a kollégák korosztályához, illetve érdeklődési köréhez. Sok nevetés, valamint kvízshow-t megidéző hangulat jellemzi a játékot, amelyet megfűszerez a csapatok közötti játékos vetélkedés. A győztes a legtöbb pontot összegyűjtő csapat lesz, de az élmény közös.

Bármelyik játékot is választjuk, biztosak lehetünk abban, hogy közös beszédtémát is adunk a munkavállalóinknak, amelyet meghatároz a közösen átélt kellemes és emlékezetes élmény. Végeredményképpen alkalmazottaink jobban fogják ismerni egymást, megtanulnak összedolgozni, megismerik egymás erősségeit is, amelyek aztán mind kedvezően befolyásolják majd a közös munka menetét.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek