Hogyan szervezz meg egy tökéletes beltéri rendezvényt?

iho.hu   ·   2020.10.07. 12:00

Egy beltéri rendezvény megszervezése egy kültéri rendezvénnyel szemben sokkal egyszerűbbnek tűnhet. Hiszen ebben az esetben nem kell tartanod az időjárástól, a külső hanghatásoktól, nem okoz akkora fejtörést a felszerelés kiépítése, sőt a vendégek kényelme is garantált. Viszont ahhoz, hogy a rendezvény tökéletes legyen, ez még nem elég. Mindehhez tökéletes szervezésre is szükség van. Ehhez adunk most néhány tippet.

A beltéri rendezvények előnyei

Beltéri rendezvényt általában akkor célszerű választani, ha az esemény őszi, téli vagy tavaszi időpontra esik. Ilyenkor ugyanis számolni kell az időjárási tényezővel, és ha nem szeretnénk kellemetlen meglepetést, akkor a legjobb, ha ebben az időszakban a beltéri rendezvény mellett döntünk.

Továbbá érdemes belső helyszínt választani akkor is, ha a meghívottak létszáma alacsony vagy közepes számú. Ugyanis ők egy belső helyszínen is kényelmesen elférnek. És ha már a kényelemnél tartunk, akkor is ez a jó döntés, hogyha szervezőként nem szeretnél külön foglalkozni a fűtéssel vagy a különféle felszerelésekkel (mint például a hangosítás vagy világítás).

Emellett a beltéri rendezvények esetében általában lehetőség van a vendégek elszállásolására is, így ez sem lehet egy utolsó szempont. Hiszen egy hajnalig tartó mulatozás után jólesik minél hamarabb ágyba kerülni.

Ezeket vedd figyelembe, ha beltéri rendezvényről van szó!

Bár a beltéri rendezvények esetében számos dologgal nem kell foglalkozni, ezeken felül mégis rengeteg szempont van, amit viszont nagyon is szem előtt kell tartani. Ha te is szeretnél profi szakember lenni, egy rendezvényszervező tréning keretében a MOE Rendezvényakadémiánál sikerülhet! 

Miután végleg beltéri esemény mellett döntöttünk, ki kell választani a megfelelő helyszínt. A kiválasztáskor azonban figyelembe kell venni a helyszín megközelíthetőségét. Próbáljunk olyan helyszínt választani, amelyet a vendégek minél könnyebben meg tudnak közelíteni, és ezzel együtt kényelmes parkolásra is van lehetőség.

Emellett a választott helyszín helyigényét is vegyük figyelembe. Ugyanis minden helyszín bizonyos adottságokkal rendelkezik, amely bizonyos korlátokat állít a rendezvényszervezők elé. Tehát számolni kell a méretkorlátokkal, a hely befogadó képességével és egyéb biztonsági korlátozásokkal is. A jó rendezvényszervező mindezt figyelembe veszi és felkészül ezekre.

Amennyiben olyan helyszínt választasz, ahol körülményes a parkolás, vagy nem rendelkezik szállítási rámpával, dokkokkal, számítanod kell arra, hogy mindezt a te feladatod lesz megoldani.

Sőt, ha úgy döntesz, hogy a beltéri rendezvény mellett külső helyszínt is választasz, akkor fel kell készülnöd arra is, hogy ugyanolyan precizitással szervezd meg, mint a beltéri rendezvényt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek