Hogyan válasszunk kerékpártartót vonóhoroghoz?

iho   ·   2023.02.13. 11:45
01_kerekpar_vonohorog

Megmutatjuk, hogyan érdemes kiválasztani a tökéletes vonóhorogra rögzíthető kerékpártartót, ami képes praktikusabbá, kényelmesebbé és biztonságosabbá tenni az utazást.

Biciklivel túrázni a testmozgás legizgalmasabb formája. Ha azonban gyakran indulunk ilyen kirándulásra, akaratlanul is felmerül bennünk a kérdés: hogyan szállítsuk kerékpárjainkat egyszerre kényelmesen, praktikusan és biztonságosan, ha az autóban nincs számukra elég hely?

Szerencsére az ilyen szituációkban sem kell aggódnunk, hiszen többféle megoldás közül is választhatunk. Ilyenek például a tetőre, illetve a vonóhorogra rögzíthető kerékpártartók is.

Most megmutatjuk azt, miért jó választás a vonóhorogra rögzíthető kerékpártartó, és azt, hogy hogyan választhatjuk ki a számunkra ideális modellt, ami attól függetlenül képes praktikusabbá és kényelmesebbé tenni az utazást, hogy rövidebb vagy hosszabb kirándulásra indulunk!

Miért jó választás a vonóhorogra rögzíthető kerékpártartó?

A kerékpártartó egy egyszerű, ámde annál praktikusabb szerkezet. Feladata, hogy kerékpárunkat akkor is kényelmesen és biztonságosan szállíthassuk magunkkal, ha az autóban nincs számára elég hely. Ennek érdekében többféle kialakítás közül is választhatunk.

Léteznek tetőre, ötödik ajtóra, valamint vonóhorogra rögzíthető kerékpártartók is. Mindegyik konstrukciónak megvan a maga előnye, azonban a legnépszerűbbnek a vonóhorogra rögzíthető kerékpártartó számít.

Ennek legfőbb oka, hogy ezek a modelleket egyszerű kialakítás és masszív kivitel jellemzi. A vonóhorog kerékpártartók garantálják a könnyű felszerelést, a kerékpárok problémamentes elérését és az egyszerű rögzítést az állványra. A legpraktikusabb, zárás nélküli kialakítástól az extra biztonságot garantáló, zárható, T-nyílásos rögzítéssel ellátott modellekig sokféle megoldás közül válogathatunk.

Hogyan választhatom ki a számomra megfelelő kerékpártartót?

Hogy milyen konstrukciót választunk, az több dologtól is függhet. Egyrészt fontos, hogy milyen gyakran, milyen hosszú távokon szeretnénk használni az adott kerékpártartót. Minél sűrűbben használjuk az eszközt, annál fontosabb az egyszerű felszerelhetőség és a masszív, strapabíró kialakítás. Érdemes tudni, hogy a tetőre és az ötödik ajtóra szerelhető modellek rögzítése minden esetben bonyolultabb, mint a vonóhorogra rögzíthető tartóké.

Érdemes azt is tudni, hogy a tetőre szerelhető kerékpártartók lényegesen növelik a jármű légellenállását. Ez azt jelenti, hogy hosszabb utakon kevésbé jelentenek jó választást, mint a vonóhorogra szerelhető társaik, hiszen lassíthatják a járművet és növelhetik annak fogyasztását.

Fontos szempont továbbá, hogy hány kerékpárt szeretnénk egyszerre szállítani. A piacon a legjellemzőbb a három kerékpár szállítására alkalmas eszköz, de választhatunk 1, 2 vagy akár 4 bicikli számára ideális kerékpártartót is. De nem elhanyagolható dolog a biciklik mérete és súlya sem. Az elektromos kerékpárok például jóval nagyobbak és nehezebbek lehetnek egy normál biciklinél. éppen ezért érdemes tudni, hogy míg a tetőre szerelhető tárolók esetében figyelni kell a méretre, addig a vonóhorogra szerelhető megoldások esetében nagyobb méretű kerékpárokat is kényelmesen szállíthatunk.

Végül lényeges kérdés az is, hogy szeretnénk-e, ha a kerékpártartó a bicikliken kívül egyéb kiegészítők szállítására is alkalmas lenne. Bizonyos modellekhez, például a Westfalia BC60 kerékpártartóhoz számos kiegészítő is rögzíthető, többek közt a nagy és amorf tárgyak szállítását segítő platform, valamint egy általános csomagszállításra alkalmas műanyag doboz.

Milyen típusú vonóhorogra szerelhető kerékpártartót érdemes választanom?

A vonóhorogra szerelhető kerékpártartó kiválasztása során érdemes több dologra is odafigyelni. Az egyik, hogy minden esetben a szállítandó kerékpárok számának megfelelő, autónk típusához illő modellt válasszunk. A másik, hogy a döntés során ne feltétlenül az ár legyen a meghatározó szempont. Lehetőleg minden esetben masszív kialakítású, időtálló és biztonságos konstrukció mellett döntsünk. Az Elsa Group webáruházában ennek érdekében a legjobb márkák legmegbízhatóbb termékei közül válogathatunk.

A Westfalia kerékpártartók rendkívül jó minőségű és biztonságos, elektromos kerékpárokhoz alkalmas állványok, melyek a legmagasabb minőséget és sokoldalú felhasználási lehetőséget garantálnak. Míg a Cruz kerékpártartók az arany középutat jelentik mind az ár, mind pedig a minőség tekintetében. Jó választást jelentenek azok számára, akik nem szeretnének túlságosan mélyre nyúlni a pénztárcájukban, pénzükért cserébe mégis megbízható és praktikus kerékpártartót szeretnének kapni.

Külön említést érdemel a Cruz Pivot 4 kerékpártartó, amely 4 darab kerékpár szállítására kínál kényelmes és biztonságos lehetőséget. A Cruz Pivot 4 kerékpártartóban minden egyes kerékpár lezárható, a tartó pedig egy kar lenyomásával egyszerűen rögzíthető a vonóhoroghoz. A Cruz Pivot 4 kerékpárokkal együtt lebillenthető, ilyen módon könnyedén hozzáférhetünk a csomagtartóhoz is.

Az MFT kerékpártartók a magasabb osztályt képviselik, mégis elfogadható áron érhetők el. A termékkínálatban az egyszerű, ámde robusztus felépítésű modellektől a kompakt kialakítású darabokig mindenki megtalálhatja a számára ideális darabot, amellyel az utazás egyszerre lehet kényelmes, praktikus és biztonságos.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek