Hóhelyzet Moszkvában

MTI   ·   2013.02.04. 18:39

Az orosz fővárosban a havi csapadékmennyiség harmada esett le az elmúlt három napban.

Natalja Tyimakova, az orosz miniszterelnök szóvivője elmondta, hogy a rossz időjárási körülmények miatt nem tudott leszállni Moszkvában a kormányfőt szállító Tu-204-es repülőgép. Dmitrij Medvegyev Szocsiból tért volna vissza a Moszkva környéki Gorkiba, ahol a miniszterelnök-helyettesekkel tervbe vett tanácskozáson vett volna részt.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség jelentése szerint a Domogyedovó repülőtér normál rendben működik, Seremetyevó és Vnukovo pedig az időjárási körülményeknek megfelelően. Domogyedovón a menetrendszerinti járatokon kívül az oda irányított gépeket is fogadták. A két másik repülőtéren az erős havazás és szél miatt a repülőgépek kapitányai döntik el, hogy leszállnak-e, vagy választanak az oroszországi tartalék repülőterek között.

A nyizsnyij-novgorodi repülőtér több olyan járatot fogadott, amelyek eredeti végcélja Moszkva lett volna. Az Aeroflot orosz légitársaság bukaresti, berlini és szimferopoli járatai is a Volga menti városban szálltak le.

A szakemberek előrejelzése szerint a Fehéroroszország felől Moszkvába érkezett melegfrontnak köszönhető erős havazás keddre megszűnik. A márciusra jellemző időjárás azonban még egy hétig eltart.

Amíg napközben a nulla fok körüli hőmérsékletben folyamatosan olvadt a hó az utakon, estére a fagyos időben meglehetősen nehézzé vált a közlekedés Moszkvában. Az orosz főváros központjától a közeli Ogyincovo felé vezető úton például a hazatérők 20 kilométeres dugóban araszoltak. A Moszkvából kivezető utakon komoly akadályok alakultak ki, de a városközpontban és a körgyűrűkön is számtalan baleset akadályozta az amúgy is nehézkes haladást.

Az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint a Moszkvától délre fekvő Tula körzetében a Don és Krím elnevezésű autóutakon is feltorlódtak a járművek a mostoha időjárási viszonyok miatt.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.