Honlapot készíteni egyszerűbb, mint hinnéd!

iho   ·   2021.04.02. 12:00

A digitalizáció felgyorsulásával manapság egyre több offline vállalkozás jut el arra a pontra, amikor ráeszmél: honlap nélkül nem érdemes tovább folytatni tevékenységüket.

Míg régen komoly programozói tudás nélkül elképzelhetetlen lett volna, hogy valaki saját honlapot készítsen, mára már egészen más a helyzet.

A keretrendszerek, mint a Joomla segítségével remekül működő honlapot lehet készíteni a nélkül is, hogy hónapokig tartó kurzusokon vett volna részt az ember.

Miért érdemes honlapot készíteni?

Akár egyéni vállalkozó vagy, akár kis- vagy középvállalkozásod van, biztosan neked is az a célod, hogy megbízhatónak tartsanak. Ma már mindenki zsebében ott lapul egy okostelefon, amellyel pillanatok alatt tud csatlakozni a netre. Ne legyenek kétségeid afelől, hogy ha szolgáltatást nyújtasz vagy komolyabb értékű tárgyakat adsz el, a potenciális ügyfeleid jó része megnézi, létezik-e weboldalad, és mi a véleménye másoknak a márkádról.

Ha nem is akarsz konkrétan webáruházat üzemeltetni, egy weboldalon nem érdemes spórolni. Egészen biztos, hogy lesznek olyanok, akiknek csak az az egyetlen plusz infó elég, hogy nálad vásároljanak, hogy elérhető vagy-e a weben. Egy egyszerű bemutatkozó oldal költségét már néhány ügyfél is fedezheti, főleg, ha te magad készíted el a saját honlapodat.

Bonyolult honlapot készíteni?

Mint ahogyan utaltam rá, honlapot készíteni nem egy rakétatudomány. Persze honlap és honlap között is van különbség, ám ha nem egy komplex webáruházat szeretnél, de jó volna egy néhány oldalas bemutatkozó oldal galériákkal, videókkal megspékelve, az egészen kis befektetéssel megoldható.

A korábban említett Joomla CMS egy grafikus adminfelülettel és testre szabható sablonokkal, minimális számítógépes ismeretekkel is könnyűvé teszi a honlapépítést. E keretrendszerrel igen tetszetős, gyors weboldalak hozhatók létre. Ha van egy kis időd, akár komolyabb funkciókat is létrehozhatsz Joomla alapokon futó oldaladhoz. Az interneten rengeteg segítőkész közösség van, és jó pár videós tutorialt is találsz a témában.

Ha az AB Plusznál hozod létre a honlapodat, akkor a tárhely adminfelületén magyar nyelven telepítheted a Softaculous alkalmazással a Joomlát.

Kell szakember a honlap karbantartásához?

Nem szükséges webprogramozót felbérelned ahhoz, hogy karbantartsa a honlapodat. A weboldaladat könnyen szerkesztheted azt követően, hogy létrehoztad, sőt, akár az egész dizájnt is lecserélheted néhány kattintással.

A Joomla rendkívül népszerű, világszinten több millió honlap üzemel ezzel a motorral. Ennek okán az AB Plusz csapata CXS FTP és WEB védelmet biztosít annak érdekében, hogy ne tudják feltörni a náluk üzemeltetett honlapokat, így a támadások 99%-a elhárításra kerül.
 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek