Így lehet igazán elegáns az otthonunk: tippek és trükkök a megvalósításhoz

iho   ·   2024.02.03. 12:00

Amióta világ a világ, mindenki igényes, elegáns, stílusos lakásbelsőt szeretne kialakítani magának. Egy otthonosan berendezett nappaliba, konyhába, hálószobába mindig sokkal jobb hazatérni pihenni. 

Fontos azonban, hogy ne csak a belső térre gondoljunk, hiszen először mindenki a ház körüli területet fogja észrevenni. Ahhoz, hogy az épület kívülről is elegánsan hasson, nem árt például homlokzati burkolatot felhelyezni, amely nemcsak a falakat óvja meg, hanem még a hőszigetelésben is szerepet játszik. De vajon, hogyan érdemes választani? Az alábbi cikkünkben tippeket és trükköket osztunk meg ezzel kapcsolatban.

Hogyan válasszunk homlokzati burkolatot?

Mindenekelőtt érdemes szétnézni a Tiissa kültéri falburkolatai között, ahol számtalan színből és stílusból válogathatunk. Ehhez azonban szükség lesz igényfelmérésre, tervezésre, alapos átgondolásra azzal kapcsolatban, hogy milyen stílust is szeretnénk létrehozni. Tudni kell többek között a falak méretét, valamint nem árt, ha van már egy előzetes elképzelésünk a dizájnról is. A végeredmény csak akkor lesz elegáns, ha már kívülről is látszik, hogy az ott lakók szeretik azt, amit létrehoztak.

Az első lépés legyen tehát a rajzolás, a tervezés, a mérés, az utánajárás, valamint segítségkérés, ha szükségesnek érezzük. Addig emésztgessük a dolgot, amíg már azt nem érezzük: ez az, amire régóta vágyunk. Ha megvan az elképzelés, akkor jöhet a megfelelő szín, méret, anyag, valamint stílus kiválasztása. Ha valaki már az elején rosszul méri fel a helyzetet, akkor bizony előfordulhat, hogy a végeredmény nem lesz se elegáns, se dizájnos, se pedig tartós.

Mennyi az annyi?

Felmerülhet a kérdés, hogy ez mind szép és jó, de mennyibe kerül nekem a homlokzati burkolás. A költségvetés szintén lényeges eleme a felújításnak, hiszen valljuk be, nincsen ingyen sem az anyag, sem pedig a szakember, ha szükség van rá. A pénzt sokan alulbecsülik, hiszen nem számolnak a plusz eszközökkel és az egyéb alapanyagokkal. 

A burkolás nem csak az anyagból és a munkadíjból áll, ezt az esetek többségében elfelejtjük. Sokszor bontási költségeket kell számolni, esetleg konténert bérelni, ahova majd a törmelék kerül. Attól függ, hogy mekkora felújítási munkáról van szó. Ha például a régi burkolatot le kell szedni, akkor máris megugranak a kiadások.

A homlokzati burkolatok típusai

Az egyik legnépszerűbb megoldás a soft antracit egylapos falpanel, amiből többféle szín és méret is létezik. A modern megoldás legnagyobb előnye, hogy nincs szükség karbantartásra, nem kell órákat tölteni a takarításával. Ez akkor jöhet jól, ha később már nem akarunk azzal foglalkozni, hogy a burkolatot ápoljuk, olajozzuk, esetleg fessük. Amellett, hogy ez sok pénz, rengeteg idő is.

A Kerrafront panelek tartósak, időtállóak, jól bírják az esőt, a szelet, a változékony időjárást. A melegtől nem fakulnak, és nem is mennek össze. A legjobb pedig, hogy jó levegőkeringést biztosítanak, ezáltal nem lesz penészes az otthonunk.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek