Így lehet kiaknázni a beakasztható lépcsőfokos polclétra előnyeit

iho   ·   2020.12.04. 12:00

A beakasztható lépcsőfokos polclétrákat gyakorlatilag már messziről is fel lehet ismerni, köszönhetően az egészen egyedi kialakításuknak. A cikkben pedig főként azzal foglalkozunk majd, hogy miként lehet őket hasznosítani a gyakorlatban.

Amit egy beakasztható lépcsőfokos polclétra esetében joggal várunk el manapság

A beakasztható lépcsőfokos polclétrák gyakorlatilag mindegyike alumínium felhasználásával készül. Ennek köszönhetően az önsúlyuk viszonylag alacsony, a teherbírásuk viszont maradéktalanul megfelel az elvárásainknak.

A lehetőség szerint minél biztonságosabb felhasználást a szárak és a fokok közötti nagy szilárdságú peremezett kapcsolat segíti elő. Ehhez jönnek még hozzá az erőteljes és bordázott fokok, amikre nemcsak biztonságos és kényelmes rálépni, de a csúszás veszélytől sem kell tartani.

Hogyha még ennél is nagyobb biztonságra akarunk törekedni, akkor a beakasztható lépcsőfokos polclétrák korszerű kiviteleihez pluszban oldalkorlátot és a kapaszkodót is tudunk rendelni tartozékként.

A beakasztható lépcsőfokos polclétrák egyik legfontosabb sajátossága

Természetesen maga az elnevezés is meglehetősen sokat árul el arról, hogy elsősorban milyen célra szokás alkalmazni ezt a speciális létratípust. A szerkezet lelke ugyanis a sínszerkezetekhez használható praktikus és strapabíró kampó.

Amikor tehát magát a beakasztható lépcsőfokos polclétrát használni akarjuk, akkor a szárak felső végén található két horog segítségével egyszerűen csak a csősínre akasztjuk a szerkezetet. Ez gyakorlatilag egy másodperc alatt megvan, mégis masszívan tartani fogja a létrát a sínhez, megadva ezáltal a kívánt stabilitást.

Sőt, a beakasztható lépcsőfokos polclétra tervezői ezenfelül a helytakarékos tárolás fontosságára is gondoltak. Ennek érdekében a szerkezeten plusz két horog is helyet kapott, méghozzá a használaton kívüli helytakarékos tárolást elősegítendő.

Ahol leginkább alkalmazzák a beakasztható lépcsőfokos polclétrákat

Értelemszerűen maga a kialakítás, illetve a speciális megoldás eleve meghatározza a beakasztható lépcsőfokos polclétrák jellemző felhasználási területeit. Elsősorban ott lehet kiaknázni a bennük rejlő plusz potenciált, ahol a sínbe történő akasztás megvalósítható.

Tipikusan ilyen területnek számít a kisebb és közepesebb boltok, üzletek és kereskedelmi egységek hátsó raktárrésze. De szintén jó szolgálatot tehet a beakasztható lépcsőfokos polclétra a logisztikával foglalkozó egységeknél vagy a gyárak és ipari telephelyek környezetében kialakított tárolóhelyiségeknél is.

A legfontosabb előnye, hogy a praktikus felhasználás elősegítése mellett a biztonságos, illetve időtakarékos munkavégzés egyaránt elősegíthető az alkalmazásával.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek