Így lesz jogosítványod Budapesten

iho   ·   2023.03.30. 13:55
00_jogositvany_budapesten

A jogosítvány megszerzése alapvető lépés sok fiatal számára a függetlenséghez és a mobilitáshoz. Budapesten sok autósiskola van, ám az autóvezetői vizsga feltételei azonosak.

A jogsi megszerzésének egészségügyi követelményei

A vezetői engedély megszerzéséhez meghatározott követelményeknek kell megfelelned. Legalább 17 évesnek kell lenned, és kell hozzá érvényes orvosi igazolás, arról hogy egészségügyileg alkalmas vagy a vezetésre. Ezt a körzeti orvostól kell megszerezni, aki az általános vizsgálatokkal azt nézi, hogy nincs-e a vezetést kizáró testi, vagy szellemi ok. Érzékszervi vizsgálatokra is küldhet, különösen a látás és az idegrendszeri mozgató funkciók vizsgálata fontos. Ezenkívül érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel kell rendelkezned.

A vezetői engedélyt az autósiskola sikeres elvégzése után kapod meg

A jogsi megszerzésének folyamata Budapesten hasonló a legtöbb más európai országéhoz. Az első lépés az, hogy beiratkozol egy autósiskolába, ahol elméleti és gyakorlati órákon veszel részt.

Az elméleti órák a közlekedési szabályokat, előírásokat és biztonsági óvintézkedéseket tartalmazzák. A gyakorlati órákat részben a forgalomtól elzárt rutinpályán, részben közúton tartják, és megtanulod, hogyan kell kezelni az autót különböző vezetési körülmények között.

Az elméleti órák elvégzése után írásbeli vizsgát teszel, amelyen felmérik a közlekedési szabályok és a biztonsági előírások ismeretét. Az írásbeli vizsga sikeres letétele után ülhetsz be a gépjárműoktató mellé, hogy az alapvető gyakorlati vezetési tudást megszerezd. Utána gyakorlati vezetési vizsgát teszel, hogy felmérjék a vezetési képességeidet.

Az órák hossza és a szükséges gyakorlati órák száma attól függően változik, hogy milyen típusú vezetői engedélyt szeretnél szerezni.

Ha például B kategóriás személygépkocsi-vezetői engedélyt szeretnél, akkor legalább 30 óra gyakorlati vezetést kell teljesítened (10 óra rutin, 20 óra forgalom), összesen legalább 580 kilométer távolságon.

A jogosítvány megszerzésének költségei Budapesten

A vezetői engedély megszerzésének költségei Budapesten az általad választott autósiskolától és a megszerezni kívánt vezetői engedély típusától függően változnak.

ha konkrét számokat, árakat szeretnél látni, azt a ReadyGo Autósiskola Budapest oldalán találod meg, konkrét kalkulációval. Ez a költség tartalmazza az elméleti és gyakorlati órákat, az elméleti és gyakorlati vizsgát, valamint a jogosítvány díját. A legfontosabb azonban az, hogy a gyakorlati autóvezetői vizsga sikeres letétele felkészülést, gyakorlást és önbizalmat igényel – tehát elsősorban tőled függ, mikor lesz meg a jogsid.

Ha elbizonytalanodnál, akkor nézz körbe a városban, és vedd észre, mennyi átlagos sofőr vezet az utakon. Nekik sikerült, szóval Neked könnyedén fog menni!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek