Így rendeljünk szabadon álló hűtő-fagyasztót egyszerűen

iho   ·   2023.11.07. 12:00

Amikor valaki újonnan rendezi be a konyháját, vagy a régi hűtője cserére szorul, biztosan az a célja, hogy egy olyan megbízható készülék kerüljön a háztartásba, amellyel évekig nem lesz gond, és energiatakarékosság szempontjából is megfelelő.

De vajon mi az, ami fontos lehet még? Az új készülékek, mint a Miele szabadon álló hűtő-fagyasztók is, ma már sok-sok extrával vannak felszerelve, így igényeink szerint választhatunk közülük. Nézzük – megvizsgálva közelebbről ennek a márkának a termékeit –, mire lehet valóban szükség!

A méret az elsődleges szempont hűtővásárlásnál

Ha már tudjuk, hol lesz a helye az új hűtőszekrénynek, akkor mindenképp a készülék méretét vegyük először szemügyre. A szabadon álló készülékek ugyanis többféle kivitelben kaphatók, vannak 140-185 centiméteresek és ettől magasabbak is. Az utóbbi esetében természetesen az űrtartalom is nagyobb.

Ha a magasságot eldöntöttük, akkor azt is nézzük meg, milyen széles a modell, amelyet kinéztünk: a 60 cm a sztenderd méret, de a fenti márka hűtői között van, ami ennél keskenyebb, illetve szélesebb. Válasszunk igényeink szerint!

Befolyásolhatja még a döntésünket a készülék színe is, hiszen szabadon álló hűtő-fagyasztóról lévén szó, nem mindegy, hogy fehér, fekete vagy nemesacél felületű modell fogja-e ékesíteni a konyhánkat.

Jöhetnek a funkciók!

Itt is sokféle opció áll rendelkezésünkre: a Miele honlapján lépésről lépésre végigvezetnek a választási folyamaton, hogy a számunkra legideálisabb készüléket találjuk meg.

Mi az, ami fontos nekünk? Az energiahatékonyság? Az, hogy kétszer annyi ideig frissek maradjanak a zöldségek, gyümölcsök? Szeretnénk, ha soha többé nem kellene foglalkoznunk a leolvasztással?

Választhatunk olyan modellt, ami minden kívánalomnak megfelel. A DailyFresh funkciónak hála a zöldségtároló fiókokban optimális lesz a nedvességtartalom, így nem barnulnak meg a benne tárolt élelmiszerek.

A háziasszonyok kedvence, a NoFrost – bár nem minden hűtő-fagyasztónál elérhető – igazán hasznos találmány. Ha megkönnyíti életünket, hogy nem kell többé a leolvasztással bajlódnunk, mert a száraz levegő úgy kering a rendszerben, hogy az megakadályozza a jegesedést, akkor kérjünk olyan modellt, amiben ez rendelkezésre áll.

A DynaCool funkció is nagyon praktikus: ha egyenletes hőelosztás van a hűtőszekrényen belül, mindegy, hova helyezzük az élelmiszereket.

Kényelmi funkciók

Vannak olyan extrák is a modern hűtő-fagyasztók esetében, amelyek kényelmünket szolgálják. A Miele modelleknél ilyen például a SoftClose, amely az ajtók halk nyitódásáért-záródásáért felel vagy a FlexiLight 2.0, ami egy LED-es üvegpolc-világítás.

Ha a hűtőrész nem bizonyulna néha elégnek, akkor a fagyasztószekrényben is találunk hűtő funkciót. Hasznos ez akkor, ha például vendégek fogadására készülünk, és átmenetileg több helyre lenne szükségünk, például az italok számára.

Persze sok más extra is segítheti a mindennapokat, érdemes segítséget kérni a webáruház munkatársaitól a tökéletes készülék megtalálásához.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek