Így történik a szakszerű műanyag nyílászáró beépítés

iho   ·   2024.07.05. 10:05
00_nyilaszaro

A műanyag nyílászárók egyre népszerűbbek a lakásfelújítások és új építkezések során, mivel kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal, tartóssággal és esztétikus megjelenéssel rendelkeznek. Ahhoz azonban, hogy ezek az előnyök teljes mértékben érvényesüljenek, elengedhetetlen a szakszerű beépítés. Bemutatjuk hogyan történik a műanyag nyílászáró beépítésének folyamata, és mire érdemes odafigyelni, hogy hosszú távon is elégedettek legyünk választásunkkal.

Ezekre figyelj az előkészületektől a rögzítésig
  1. A műanyag nyílászáró beépítése előtt alapos előkészületekre van szükség. Az első lépés a pontos méretek felvétele, ami biztosítja, hogy az új ablak vagy ajtó tökéletesen illeszkedjen a falnyílásba. Ezt követően a régi nyílászárók eltávolítása történik, amit óvatosan kell végezni, hogy ne sérüljön a fal vagy a környező szerkezet.
  2. Miután a régi nyílászárókat eltávolítottuk, az új nyílászáró előkészítése következik. Ennek részeként a keretet először a helyére illesztjük, majd alátétekkel és ékekkel rögzítjük, hogy stabilan álljon a falnyílásban. Fontos, hogy a keret vízszintesen és függőlegesen is pontosan legyen beállítva, mivel ez alapvetően befolyásolja az ablak vagy ajtó működését és szigetelő képességét.
  3. A keret rögzítése után következik a műanyag nyílászáró szakszerű rögzítése. Ehhez speciális csavarokat és dübeleket használnak, amelyek biztosítják a stabil tartást. A rögzítés során ügyelni kell arra, hogy a keret ne deformálódjon, mivel ez problémát okozhat a későbbi használat során.
  4. A következő lépés a szigetelés, amely kulcsfontosságú a nyílászáró hő- és hangszigetelő képességének megőrzése szempontjából. Az illesztési hézagokat purhabbal töltik ki, ami megakadályozza a hőhidak kialakulását és biztosítja a megfelelő légzárást. A purhab megszilárdulása után a felesleget levágják, majd a hézagokat párazáró és vízzáró szalagokkal látják el, hogy megakadályozzák a nedvesség behatolását.
  5. Miután a keret szilárdan rögzítve és szigetelve van, következik az ablak vagy ajtó szárnyának behelyezése. Az ajtószárnyakat és ablakszárnyakat a pántokra helyezik, majd ellenőrzik a nyitási és zárási funkciók működését. Szükség esetén finomhangolásokat végeznek, hogy az ajtó vagy ablak tökéletesen záródjon és nyíljon.
  6. A műanyag nyílászáró beépítésének utolsó lépése a belső és külső befejező munkák elvégzése. A belső oldalon a purhabbal kitöltött hézagokat gipszkarton lapokkal vagy gipszes habarccsal burkolják, hogy esztétikus és egységes felületet kapjanak. A külső oldalon a nyílászáró körüli hézagokat vakolattal vagy színezett homlokzati festékkel látják el, hogy megakadályozzák a nedvesség bejutását és javítsák az épület megjelenését.

Bízd profikra a feladatot!

A műanyag nyílászáró beépítése komoly szakértelmet és precizitást igényel, amelyet csak szakszerű kivitelezéssel lehet biztosítani, amelyben a Nyílászáró Birodalom szakemberei nagy gyakorlattal rendelkeznek. A megfelelő előkészületek, a pontos rögzítés és szigetelés, valamint a gondos befejező munkák mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a nyílászárók hosszú távon is kiválóan teljesítsenek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek