Íme, pár tipp a fürdő költséghatékony felújításához, amivel még benzint is spórolunk

iho   ·   2022.10.20. 14:30
00_furdoszoba

Ha épp átalakítanánk a fürdőszobát és nem mérlegeljük a költségeket, akkor bizony akár milliós tételekkel is számolhatunk. Ez pedig manapság egyre inkább reális megközelítés a folyamatosan növekedő árak árnyékában. Az alábbiakban bemutatunk pár nagyon költségkímélő megoldást, amivel még a benzint is megspórolhatjuk!

Nem kell mindent megvásárolni

Manapság egyébként is elképesztően trendinek számítanak a különféle DIY módszerekkel elkészített bútorok és kiegészítők. A helyzet pedig az, hogy valójában nagyon sok mindent elkészíthetünk mi magunk is egy fürdőszoba esetében. Például a mosdópult bármilyen régi szekrényből kialakítható, elég csak a megfelelő lukakat belevágni a kagylók számára. Ezek a szekrények átfesthetőek, és olyan minőségi végeredményt kaphatunk belőlük, amelyeket maximum százezrekért vásárolhatnánk meg a szalonban. Mit szólnánk egy szép, rusztikus mosdópulthoz például? Ezzel ráadásul még a futár rendkívüli költségét is megspóroljuk, vagy éppen azt, hogy mi magunk menjünk el a kiszemelt bútorért. Ha nincs saját teherautónk, akkor ez úgyis utánfutóval volna csak megoldható. A saját magunk által készített bútor viszont nemcsak olcsó megoldás, de pont emiatt egy rakat logisztikai és benzinügyi problémától megkímél minket. Hasonlóan elkészíthetőek a polcok és a lámpák is. Főleg akkor, ha van némi hulladékfánk, vagy nem használt bútorunk. Ami nem tudunk átfesteni, azt pedig könnyedén lematricázhatjuk. Kiváló minőségű, vízálló bútormatricák állnak rendelkezésre ugyanis, amivel olyan bútorokat varázsolhatunk, mint ha eredetileg is úgy készültek volna.

A kevesebb néha több

Ha a drága tolóajtók helyett ideiglenesen egy szép zuhanyfüggöny megvásárlása mellett döntünk, már tízezreket spóroltunk. Persze, egy zuhanyfüggöny nem fogja azt az élményt adni csak úgy, mint egy prémium paraván vagy ajtó. Ezért úgy kell a fürdőt kialakítani hozzá, hogy egyfajta modern rusztikusság legyen a fürdő alapja. A varázslat persze kifejezetten minimalista fürdőszobáknál is működik. Azonban ebben az esetben valamilyen egyszínű, például fekete zuhanyfüggönyt válasszunk. Az oly népszerű fürdőszobai tárolókat is tudjuk helyettesíteni, illetve megoldani sokkal olcsóbb és jobb forrásokból. Felhasználhatunk például régi, akár piacon vett fonott kosarakat a törülközők tárolására. Az ilyen kosarak használtan gyakran filléres tételek. Egy kis meleg vizes lemosás és fújós lakk használatával pedig szinte teljesen újjá varázsolhatjuk őket. Hasonló a helyzet a kisebb piperecikkek tárolásával is. A kifejezetten erre készített üveg- és porcelántárolók valójában jóval drágábbak, mint az egyébként nem erre szánt, de ugyanúgy üvegből és porcelánból készültek. Például különleges alakú befőttes üvegekkel helyettesíthetjük az üveg tárolókat.

Nem tetszik a régi csempe? Használjunk csempematricát!

Az olyan öntapadós csempék, amelyek lényegében egy teljesen új csempézett felületet hoznak létre, ma már nem elérhetetlen termékek. Szinte filléres árakon juthatunk hozzá a vízálló, jól tapadó csempékhez, amelyeknek még a felülete is megszólalásig hasonlít a valódira. Egyszerűen csak felrakjuk a régi csempére, és azonnal megspóroltuk a fürdő egész szétverését – na meg sok százezer forintot.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek