Indulnak a külföldi idénymunkák – légy résen, ha nem akarsz csalódni!

iho   ·   2023.03.20. 10:35
00_idenymunka

Lassan újra beköszönt a tavasz, és vele együtt a kellemes időjárás, amikor Európa-szerte beindulnak a jól fizető, külföldi idénymunkák. Egyre több olyan álláshirdetéssel találkozhatsz, amelyek könnyű fizikai munkáért cserébe irreálisan magas fizetést, akár 2-3000 eurós kezdő havi jövedelmet vagy 12 eurós órabért ígérnek képzettség, nyelvismeret és tapasztalat nélkül is. Nem árt, ha résen vagy, mert ezek az ajánlatok sok esetben nem valósak. Ha nem szeretnéd, hogy kellemetlen meglepetések érjenek, olvass tovább, mert ebben a cikkben elmondjuk, milyen lehetséges buktatókat tartalmaznak az ígéretesnek tűnő hirdetések!

Nem minden arany, ami fénylik

Ha úgy érzed, „túl szép, hogy igaz legyen”, hogy egy végzettséget és nyelvtudást nem igénylő, egyszerűen elsajátítható fizikai munkánál több ezer eurós kezdő fizetést ajánlanak, akkor a gyanakvásod nagyon is megalapozott. Az ilyen hirdetések általában nem korrektek, „kifelejtenek” belőlük nagyon is fontos információkat.

Például azt, hogy a jövedelmet, amelyet a hirdetésben ajánlottak, csak a próbaidő után kapod meg, vagy hogy ezt az összeget azoknak fizetik ki, akik sok évnyi szakmai tapasztalattal rendelkeznek.

Az sem ritka, hogy megadják ugyan az ígért jövedelmet, viszont utalás előtt gyorsan levonják belőle a szállást és a rezsiköltséget, ami havi szinten több száz eurót jelent. Ennyivel lesz kevesebb az, amit végül megkapsz tisztán.

Sőt, olyan is előfordul, hogy céges autó viszi a dolgozókat az üzembe, és a hónap végén ennek a költségét (napi körülbelül 5 eurót vagy havi szinten 50–100 eurót) is levonják.

Akkor mennyi az annyi? Számoljunk!

Tegyük fel, hogy kezdőként keresel 2000 eurót, ám ebből levonják a szállás és a rezsi költségeit, körülbelül 500 eurót, illetve tovább 100 eurót a bejárása. Így a végén 1400 eurót fogsz tisztán megkapni.

1400 euró vagy 2000 euró – nem mindegy, melyik összeget viszed haza, ugye?

Sajnálatos módon, az ilyen ferdítésekre sok esetben csak akkor derül fény, amikor a munkavállaló már a saját költségén kiutazott külföldre, ledolgozott egy hónapot, és megkapta az első fizetését, amelynek összege köszönőviszonyban sincs azzal, amit a hirdetés alapján várt.

Az is tipikus esetnek számít, hogy nem írják bele a hirdetésbe, hogy a 12 eurós órabér vagy a havi 2000 euró bruttó jövedelem, tehát ebből még lejön az adó, és ennél lényegesen kevesebb pénz marad tisztán a dolgozó zsebében.

Természetesen jobban hangzik a magasabb összeg, ám ez nagyon megtévesztő, és nem véletlenül érzi magát átverve a munkavállaló, amikor egy jóval alacsonyabb összeget kap meg a havi munkájáért, mint amire az előzetes kalkuláció alapján számított.

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy sok cég a próbaidő vége előtt felmond a kollégájának, hogy ne kelljen a próbaidő után ígért, magasabb munkabért kifizetnie.

Rengeteg ilyen csalódott, átvert álláskeresőről hallani, akik súlyosan megfizették már a tanulópénzt.

Létezik valós külföldi álláslehetőség is, ahol nem ér meglepetés!

Ha a betonvas.eu-n keresztül jelentkezel külföldi munkára, nem kell attól tartanod, hogy kellemetlen meglepetések érnek, mert munkakörtől és tapasztalattól függően hirdetik az 1300–1700 euró közötti kezdő, nettó jövedelmet.

Ez az az összeg, amelyet valóban meg fogsz kapni, hiszen ebből már levonták az adót, és nincsenek olyan költségek, amelyek tovább terhelik a fizetésedet.

Ugyanis a cég díjmentesen nyújt szállást, és fizeti a rezsiköltségeidet is. Sőt, még a szállás és az üzem közötti bejárást is ingyenesen biztosítja.

A fizetés minden hónapban pontosan érkezik, a szerződésben meghatározott időben és az általad megadott bankszámlaszámra.

A cég dolgozói ingyenes, általános baleset- és betegségbiztosítással rendelkeznek, így, ha netán kint megbetegszel, nyugodt szívvel vehetsz igénybe orvosi ellátást, sőt biztosító partnerünk az ehhez kapcsolódó gyógyszerköltségeket is megtéríti.

Ezen felül segítséget kapsz az első kiutazás megszervezésében (például egy pihenőidejéről visszautazó kollégával jöhetsz, vagy egy bejáratott személyszállító cég szállít háztól házig).

Itt a szerződéskötést követően sem engedik el a kezed, hanem támogatják a beilleszkedésedet, és széleskörű támogatást kapsz a belépés után is.

Amennyiben bírod a nehéz fizikai munkát, és belevágnál egy jobb életminőség reményében a külföldi munkavállalásba, de szeretnél biztosra menni, és nem „zsákbamacskát” vásárolni, a www.betonvas.eu oldalon keresztül tudod leadni a jelentkezésedet.

Média partner: DLX MEDIA – tartalomgyártás hatékonyan

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek