Ingyenes parkolás Vácon

MTI   ·   2013.07.02. 11:57

Ingyenessé vált a váci közterületeken a parkolás a képviselő-testület döntése értelmében.

A testület a közelmúltban helyezte hatályon kívül a parkolás szabályozásáról és a várakozóhelyek igénybevételének rendjéről szóló rendeletet. Az önkormányzat felhívta figyelmet arra, az új szabályozás nem vonatkozik a magánparkolók díjaira – írja az önkormányzat honlapja.

Az önkormányzattól származó információk szerint a döntés hátterében az áll, hogy a város közepén évek óta épülő mélygarázs átadása még mindig várat magára, ami visszatérően élénk tiltakozást vált ki a műemléki környéken élők, dolgozók és a Vácra látogatók körében.

A Pest megyei város honlapján júniusban közölték: noha a város önkormányzata 50 millió forintnyi saját forrásból megkezdte a mélygarázs életveszélyessé vált térfelszínének a rendezését, a projektet finanszírozó bankkal máig nem született végleges döntés a befejezésről, illetve a tulajdonviszonyokról (a korábbi kivitelező már rég levonult a területről).

A váci honlapon az olvasható, hogy 2008 szeptemberétől a városmagnak számító 1-es zónában a személygépkocsival várakozóknak például negyedóránként 50, míg a 2-es zónához tartozó utcákban ugyanezen időtartamra 40 forintot kellett fizetniük hétköznap 7 és 17, illetve szombaton 7 és 12 óra között.

Kapcsolódó hírek