Ipari hiánypótlás Tatabányáról

iho/vasút   ·   2016.02.19. 11:15
iparos0

A gyönyörű tolatómozdonyt a QuaBLA-modell tulajdonosa, Börcs László szakkommentálásával mutatjuk be, amelyet a társaság legfrissebb hírlevelében is elolvashatnak.

Az iparos

„Mindig is hiányzott a gyűjteményemből egy ipari mozdony. De valahogy soha nem került egy sem a vitrinbe az idáig elkészítettek közül.

Jól áll neki a csonka. A csonkának meg jól áll a gép. A képre kattintva galéria nyílik! A készítés fázisairól is vannak felvételek (fotók: QuaBLA-hírlevél, QuaBLA Facebook-oldal)

A csepeli Union Trans Kft. tulajdonában lévő mozdonyt készítettük el a Piko kiváló alapjára. A fülke oldalán található A26 094-es felirata fölött megtalálható belső pályaszámot is az eredeti kivitelnek megfelelően tamponoztuk fel. A mozdony védháztetején lévő takarólemezt külön külön elemként, maratott alkatrészből készítettük.

Katalógusszám: 11260, pályaszám: A26 094, korszak: V.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek