Ismerjük meg jobban a fűgyűjtős traktorokat!

iho   ·   2024.01.12. 12:00

Nem is olyan régen csak a hagyományos kialakítású fűnyírók álltak rendelkezésünkre ahhoz, hogy rendben tudjuk tartani a gyepet és le tudjuk vágni a füvet. Napjainkban azonban már sokkal szélesebb repertoárból válogathatunk.

Dönthetünk például úgy, hogy beruházunk egy fűnyíró traktorra, azon belül is egy fűgyűjtős változatra, amivel nagyon könnyedén és nem utolsósorban gyorsan el tudjuk végezni a fűnyírást még akár nagyobb területen is.

Ezeknek a gépeknek nemcsak a használata, hanem a beszerzése is nagyon egyszerű. Csak annyit kell tennünk, hogy megtekintjük a Husqvarna - Budapest webshop fűgyűjtős traktor kínálatát és kiválasztjuk azt a modellt, ami a leginkább megfelel az igényeinknek. 

Vásárlás előtt persze érdemes utánajárni az alapvető tudnivalóknak, például hogy milyen jellemzőik, előnyeik vannak, nézzük!

Mik azok a fűgyűjtős traktorok?

A traktorok lényegében olyan járművek, melyeket a mezőgazdaságban szoktak alkalmazni a különböző feladatok – például emelés, szállítás, talajművelés, stb. – elvégzésére. A fűnyíró traktorok hasonlóak ezekhez a gépekhez, motorral, kerekekkel vannak felszerelve, a használatuk pedig úgy történik, hogy be kell ülnünk a járműbe, amit kormánnyal és pedálokkal tudunk irányítani. 

A fűnyíró traktoroknak alapvetően két típusát különböztetjük meg: vannak a fűgyűjtő nélküli, illetve a fűgyűjtős fajták. Ez utóbbiak egy speciális fűgyűjtő rendszerrel vannak felszerelve, melynek köszönhetően a fűnyírás közben egy tárolórészben összegyűjtik a levágott fűszálakat, így azok nem hullanak vissza a talajra.

Ennek az az előnye, hogy a fűnyírás elvégzése után nem kell újra végigjárnunk a területet egy gereblyével, hogy összeszedjük a fűhulladékot. Csak magát a fűtárolót kell megtisztítanunk a gép használata után.

Mi jellemzi a Husqvarna fűgyűjtős traktorokat?

A Husqvarna fűgyűjtős traktorok magas minőséget képviselnek, hosszú távon is tartósak, biztonságosan és hatékonyan lehet használni őket. Többféle kivitelben is készülnek attól függően, hogy milyen műszaki adatokkal, jellemzőkkel - például teljesítmény, vágószélesség, fűgyűjtő kapacitás, stb. - rendelkeznek.

Sok esetben olyan kényelmi funkciókkal is fel vannak szerelve, mint amilyen mondjuk az állítható vezetőülés, a könnyen kezelhető kormánykerék vagy az alkatrészek ergonomikus kialakítása. Ezek mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a fűnyírást komfortosan el lehessen végezni még akkor is, ha csak hosszú órák múlva végzünk vele.

Döntsünk okosan, válasszunk megbízható gépet!

A professzionális munkagépek beszerzése hosszú távra szól, hiszen egyikünk sem szeretné a – jellemzően nem olcsón megvásárolt – gépet az első néhány használat után szervizbe vinni vagy egy év múlva lecserélni. Nagyon fontos tehát, hogy olyan kínálatban nézelődjünk, ahol kizárólag hosszú távon is megbízható használatot biztosító készülékeket találunk.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek