Ismerős autók H0-ban

iho   ·   2013.05.11. 12:15
0100

A Vasútmodell Centrum 2012 nyarán kezdte meg tevékenységét, új lendülettel, de a régi szakértelemmel. Célkitűzéseinek közé tartozik, hogy időről-időre megújuló és minél szélesebb kínálattal elnyerjük a hazai vasútmodellezők bizalmát. A magyar piacra fókuszálva olyan egyedi, kisszériás termékek gyártását kezdtük meg, amelyek eddig kereskedelmi forgalomban meg nem jelent épületekkel, modellekkel örvendeztetik meg a gyűjtőket. Saját márkás termékeink minősége tökéletesen megegyezik a nyugati, nagy terepasztal építésre szakosodott gyártók cikkeivel – úgy, mint például a ragasztó, illetve sztatikus fű – ám a hazai vevők igényeihez igazodva jelentősen kedvezőbb áron ajánljuk termékeinket.

A második generációs Volkswagen Golfot 1983-ban mutatták be, ám hazánkban a rendszerváltás után vált igazán ismertté, mivel a ’90-es évek elején vásárolta meg a rendőrség új, Volkswagen autóit, ezzel végleg leselejtezve Lada 2101, 1200, 1500, 2107, és Lada Nivákból álló gépjármű parkját.

Annak ellenére, hogy a VW Golf II-es rendőrautók hosszan voltak láthatók Magyarország utcáin – így elengedhetetlenné váltak egy korszak alapos bemutatásához – a modellezők, magyar nyelvű feliratokkal ezidáig nem találkozhattak vele a boltok polcain.

A Vasútmodell Centrum a Herpa által gyártott, H0-ás méretarányú VW Golf modelleket tamponált feliratokkal látta el. Mivel a rendőrségi autók felmatricázására nézve akkoriban nem volt egységes szabvány, többféle feliratozás is előfordult. A rendőrségi címert ugyan mindig a motorháztetőre tették, azonban a „Rendőrség” felirat, néhol tükörírással a motorháztetőre, néhol az autók oldalára, máskor a hátsó szélvédőre került. A „Szolgálunk és védünk” szlogen később került rá az első sárvédőkre. A VMC sajátmárkás modelljei a leggyakrabban előforduló külalakot igyekeznek követni.

A rendőrautók bemutatódobozban, mágnessel rögzítve kerülnek forgalomba, gondolva azokra is, akik nem terepasztalra szánják. A modell kiépítése azonban jelentősen megkönnyíti annak elhelyezését a terepasztalon, mivel az alvázba beépített mágnessel könnyedén rögzíthető akár emelkedőn is.

Kapcsolódó hírek