Ismét Budapest a régió legjobb reptere!

iho   ·   2017.03.16. 11:15
cim3

Budapest Airport 2016-os teljesítménye alapján immár sorozatban negyedszer nyerte el a Skytrax felmérése szerint a „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címet. A díj történetében első ízben fordul elő, hogy egy kelet-európai repülőtér négy egymást követő évben nyeri el ezt az elismerést, folyamatosan megtartva a vezető helyet.

A Skytrax díjait hagyományosan egy gálaesten adják át, amelyet a kontinens legnagyobb, a repülőtéri szakmának szánt vásárán rendeznek meg. A Terminal Expo idei helyszíne Amszterdam, így Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója munkatársaival tegnap este itt vette át a Kelet-Európa legjobb repülőterének járó elismerést. A díj több mint 2000, a repülőtéren megforduló utas véleménye alapján talál gazdára, azaz nem lehetséges az eredmény befolyásolása semmilyen más módon, csupán azzal, ha a repülőtér valóban kiemelkedő szolgáltatásokat és utas-élményt nyújt, írja a Budapest Airport.

A budapesti SkyCourt

Mint azt egyik korábbi Skytrax-felmérés alapján megírtuk, a Skytrax utaselégedettségi szondája a világ legnagyobb független, szakmai felmérése. A szavazás összesen 36–39 különféle kategóriára terjed ki, a repülőtéri szolgáltatások minőségét és a termékek minőségét ellenőrzik, az indulástól egészen az érkezésig. A minősítést az utasok anonim, egységes szavazási rendszerben leadott véleménye alapján határozzák meg. amiből kialakul egy összesített tetszési index. A tájékoztatási rendszerekre és a személyzet munkájára és kedvességére is rákérdeznek, fontos része a felmérésnek  a repülőtéren érezhető biztonság, amit nyilván a biztonsági ellenőrzés alapossága révén érzékelnek, emellett és a kereskedelmi és más szolgáltatások mellett a tisztaság és a komfort is meghatározó szempont.

A Budapest Airport 2016-ban újabb rekord évet zárt, idézi a közlemény: szolgáltatásait a világ minden tájáról érkező, közel negyven különböző légitársasággal utazó, összesen 11,4 millió utas vette igénybe. Az utasforgalom kétszámjegyű növekedése együtt jár egy sor nagyarányú fejlesztési projekttel, amelyek a repülésbiztonság és a légiközlekedés védelmének további javítását, a kiskereskedelmi és a vendéglátóipari választék, valamint a parkolási és egyéb repülőtéri szolgáltatások további javítását és bővítését célozzák.

Jost Lammers BA-vezér a díjjal

A közlemény sora veszi a Budapest Airport BUD:2020 repülőtér fejlesztési programjának elemeit, az öt évre szóló több mint 160 millió eurós beruházás-sorozatot. Mint nemrég beszámoltunk róla, megkezdődött az új, 12 ezer négyzetméteres utasmóló kialakítása, amely tíz utashíddal és huszonhét beszállító kapuval bővíti a terminál kapacitását. A projektben szerepel egy repülőtéri szálloda megépítése, új parkoló-létesítmények, valamint logisztikai bázisok létrehozása, és egyéb műszaki fejlesztések is – mindez egységesen azt célozza, hogy a következő években a repülőtéri élmény még kellemesebbé váljon az utasok számára, hangzik a Budapest Airport anyaga.

A díj átvételekor Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy a Budapest Airport továbbra is a minőséget állítja szolgáltatási tevékenysége fókuszába. „Kiváló szolgáltatási színvonalat szeretnénk biztosítani a repülőtéri élmény minden összetevőjében, a hátizsákos turistáknak, a gyerekekkel utazó családoknak és az üzleti utasoknak egyaránt.”

A világelső, Szingapúr légikikötője

A világlista első helyét ötödik éve nyeri zsinórban Szingapúr központi repülőtere, Changi, amely most megkapta az utasok számára legkellemesebb pihenő környezetért járó különdíjat is. Az összesített listán a második Tokió Handea, a harmadik a szöuli Incheon, és csak ezután következik az első európai légikikötő: München. A további sorrend: Hong Kong, a néhány éve megnyitott katari Hamad, a Nagoya közelében mesterséges szigeten lévő Central Japan International Airport, a tizes élboly végén pedig megint három európai: Zürich, London Heathrow és Frankfurt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.