Ismét találkoznak a kerti vasutak a Füstiben

iho/vasút   ·   2018.08.17. 15:56

A park egyik leglátogatottabb rendezvénye igazi kuriózum a kisvasút iránt érdeklődők körében, ugyanis a környező országok – idén szlovén, osztrák és horvát résztvevők – dízel-, elektromos-, és gőzmozdonyainak kicsinyített másait lehet megcsodálni, ahogy felvonulnak az apró sínpályán. A program különlegessége, hogy a kismozdonyok mögé fel is ülhetnek a gyerekek és szüleik, és körbe utazhatják az alagúttal, tavacskával színesített kerti vasúti pályát.

Idén már tizenkettedik alkalommal rendezik meg az Európai Kerti Vasutak Találkozóját a Magyar Vasúttörténeti Parkban (fotó: MVP)

Az eseményhez csatlakozik a világ egyik legnagyobb interaktív modellvasút- és terepasztal kiállítója, a Miniversum is. A Miniversum sátrában nemcsak a minivilágról kaphatnak ismertetőt az érdeklődők, hanem a gyerekek megtanulhatják a kézműves foglalkozásokon, hogy milyen sokféle módon és alapanyagból tudnak vonatokat készíteni, valamint lufifújó versenyen is kipróbálhatják ügyességüket.

A szervezők idén szombaton meghosszabbított nyitvatartással várják az érdeklődőket: egészen este tízig lehet a parkba kilátogatni és akár fáklyák fénye mellett kerti vasutazni. A kismozdonyok és a színes programkavalkád mellett természetesen a Park interaktív szolgáltatásai is kipróbálhatók: a látogatók utazhatnak nagy gőzmozdonyon, lóvasúton, sínautóban vagy akár a hajtányon.

További információk: www.vasuttortenetipark.hu és www.facebook.com/vasuttortenetipark

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek