Jelentősen csökkent az International Airlines Group nyeresége az első negyedévben

MTI/iho   ·   2019.05.11. 12:00
cim_iexpr

A British Airways, az Iberia, az Aer Lingus, valamint a diszkont Level és Vueling légitársaságok tulajdonosa pénteken honlapján közölte eredményét. E szerint a társaság 5,9 százalékkal 5,3 milliárd euróra növelte árbevételét, az üzemelés költségei azonban főként a 22 százalékkal dráguló kerozin miatt 10,7 százalékkal 5,1 milliárd euróra emelkedtek. Emellett egy meg nem nevezett 639 millió eurós egyszeri tétel is rontotta az egyenleget.

Az üzemi eredmény 60 százalékkal csökkent és 135 millió eurót tett ki, az adózott eredmény pedig a tavalyi 187 millió euró után idén 63 százalékkal 70 millió euróra csökkent.

Willie Walsh, az IAG vezérigazgatója szerint a kerozin árának emelkedése, a túlkapacitás és a negatív árfolyamhatások is negatívan befolyásolták az üzemelést, amely így is nyereséges tudott maradni. A cég nem változtatott éves kilátásain.


Az elmúlt időszakban Európa legnagyobb légitársaság csoportjai, a Lufthansa-csoport és az Air France-KLM is jelentősen rosszabb anyagi helyzetről adott számot és mindkét társaság százmillió eurós nagyságrendű veszteséget jelentett.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!


Kapcsolódó hírek