Jobb szakértőre bízni a nagyobb mennyiségű hulladékot

iho   ·   2022.06.01. 12:00

Sokaknak ismerős helyzet, amikor egy nem használt tárgyat kell kerülgetni a garázsban. Esetleg éppen a fészerbe nem lehet már semmit betenni anélkül, hogy hosszú percekig kéne gondosan legózni a használaton kívüli dolgokkal. De akkor sem könnyebb a helyzet, ha egy építkezés után ott maradt hatalmas kupac törmelék csúfítja el a látképet. Ilyen helyzetekben a legegyszerűbb szakemberekre bízni a hulladék sorsát.

Vigyem én vagy hívjak valakit?

Erre a kérdésre rendkívül egyszerű a válasz, ha nem vagyunk önmagunk ellensége: hívjunk egy hozzáértőt. Hiszen ha önmagunk vágunk neki, már az első lépésnél hatalmas problémába ütközünk, hogy mégis mivel szállítsuk el ezeket a nehéz és sokszor nagy méretű dolgokat? Ezért is jobb olyanokra bízni, akik ezzel foglalkoznak, például a Budapest Konténer csapatára, akik profi módon kezelik mind a konténeres sittszállítást, mind egyéb hulladékok elszállítását.

Abban az esetben, ha a konténeres megoldást választjuk, a megbeszélt időpontban házhoz hozzák a konténert, nekünk csak annyival kell foglalkozni, hogy a hulladékot belepakoljuk.

A konténerrendelés menete

Elsőként a legjobb átgondolni, hogy mikorra szeretnénk a konténert, a legtöbben tavasztól őszig veszik igénybe ezt a szolgáltatást, különösen kiemelt időszak szokott lenni a nyár. Ilyenkor már jó előre érdemes leadni a rendelést, hogy biztos legyen számunkra konténer. A rendeléshez elengedhetetlen, hogy milyen méretű konténert szeretnénk, ha nagyon sok hulladék van, akkor akár többre is szükség lehet. Ezenfelül meg kell adni a hulladék fajtáját és természetesen a címet és időpontot, ahova és amikor a konténert szeretnénk.

Amire még mindenképpen figyelni kell, hogy a konténert szállító teherautónak megfelelő méretű hely álljon a rendelkezésére mind a lerakásnál, mind pedig a felvételnél. Legjobb, ha ez magánterületen történik, azonban ha csak közterületen megoldható, az sem baj. Ilyenkor arra kell figyelni, hogy előtte az illetékes önkormányzatnál közterület-használati engedélyt kell kérvényezni.

Miket szállítanak el konténerrel?

Fontos megjegyezni, hogy a legtöbb cég nem vállalja veszélyes anyagok szállítását, erre más utat kell találni. Leggyakrabban építkezési törmeléket vagy feleslegessé vált tárgyakat szoktak ilyen módon szállítani. De akár zöldhulladék elszállítására is van lehetőség.

Abban az esetben, ha felújítás vagy építkezés utáni sitt elszállításáról van szó, érdemes odafigyelni, hogy a szóródó anyag, mint például homok vagy sóder, alulra kerüljön. Ezek felé pedig lehet rakni a nagyobb darabokat.

A konténeres hulladékszállítás egy olyan megoldás, amely hatalmas terhet tud levenni a vállunkról abban az esetben, ha nagyobb mennyiségű hulladék halmozódott fel valamilyen okból, és szeretnénk minél előbb megszabadulni tőle.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek