Jubiláló füredi parádé

iho/vasút   ·   2012.08.08. 12:00
00

A hagyományoknak megfelelően augusztus második felében, 17-től 20-ig várják látogatóikat a helyi vasútállomás peronszinti várótermében. Az előző évekhez hasonlóan három ország hét vasútmodellező szervezete mutatja be terepasztalait: Romániából az aradi Ar-Rail Club Arad, a nagyváradi Clubul Feroviar „Crişana” Oradea és a bukaresti Clubul Feroviar Bucureşti, Ausztriából a BK-1951 Wien klubok hozzák el modulelemeiket. Magyarországról a Győri Vasútmodellező és Vasútbarát Klub, a tapolcai Batsányi János Művelődési Ház Vasútmodellező Klub, a szegedi „Bo-Bo” Vasútmodellező Klub és a veszprémi Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát klub vesz részt a kiállításon.

A tapolcai klub Jánosháza állomása<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(a külön nem jelölt képeket Letenyei Tamás készítette)

A bemutatott H0 méretarányú modulterepasztal körülbelül 130 méter hosszú lesz. Az elemek nagy része ismert lehet a látogatóink előtt, de lesz több új, először bemutatkozó részlet is. N méretarányban látható lesz a Győr–Veszprém vasútvonal Eplény környéki részlete közel 17 méter hosszú modulokon.

A vitrinekben a 2009-ben elhunyt kiváló modellező kollégánk, Domonkos András emlékére meghirdetett „III. Nemzetközi Vasútmodell Verseny”-re érkezett modelleket állítják ki. A falakon a veszprémi klub gyűjteményébe tartozó vasúti témájú fotók, bélyegek és képeslapok láthatók. Az érdeklődők néhány modellezési fogással is megismerkedhetnek.

Aki kedvet kap a vasútmodellezéshez, vagy a meglévőt akarja bővíteni, a szombathelyi BYG-Modell szaküzlet kínálatából válogathat majd. A pénztárnál az Indóház magazin kiadványai is megvásárolhatók lesznek.

A fűtőház-modul a veszprémi klub munkája

Tisztelt modellező barátaink!

A 2012. 08. 17–20-ig megrendezendő balatonfüredi kiállításunk idejére meghirdetjük a III. Nemzetközi Vasútmodell Versenyt Domonkos András emlékére. A verseny tisztelgés Domonkos András modellező munkája és a magyar vasútmodellezés hazai és nemzetközi megismertetésében kifejtett tevékenysége előtt. A versenyre nevezni lehet minden saját készítésű vagy átalakított modellel. Más nemzetközi és belföldi versenyen részvétel nem kizáró ok.

A modellversenyre a következő kategóriákban lehet nevezni:
A – vontatójárművek, ezen belül:
– A1 – saját építés (csak a motor, kerekek és a fogaskerekek lehetnek gyáriak!)
– A2 – átépítés (egy vagy több gyári modell átalakításával készült modell)
– A3 – frizírozás (egy gyári modell „feljavítása” az élethűség eléréséhez)
B – vontatott járművek, ezen belül az alkategóriák a vontatójárművekéivel egyeznek meg
C – vasúti épületek, berendezések
D – Működő vasútüzemi berendezések
E – Vitrinmodellek

A versenyre a nevezést legkésőbb 2012. augusztus 10-ig kell elküldeni levélben a Klubunk címére (Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub, 8202 Veszprém, Jutasi út 34. Pf.: 713), vagy a baross.gabor@vasutmodellklub.hu e-mail címre. A modellekhez rajz- és fotódokumentációt kérünk csatolni! A pályamunkákat 2012. augusztus 16-án délelőtt tíz órára kell eljuttatni Balatonfüred vasútállomásra.

Aki korábban kívánja elhozni a modelleket, azok a fenti címeken, vagy a 06/20-533-37-92 telefonszámon kérjen előzetes egyeztetést. A zsűrizés 2012. augusztus 16-án délután történik. Az eredményhirdetés 2012. augusztus 17-én tíz órakor, a kiállítás megnyitásakor lesz. A modelleket 2012. augusztus 20-án 18 órától lehet elvinni.

Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub

Kapcsolódó hírek