Kábellopás miatt egyvágányos közlekedés

MTI   ·   2012.08.22. 13:21

Kábellopás miatt egy vágányon közlekednek a 6-os HÉV szerelvényei Soroksár, Hősök tere és Dunaharaszti külső állomások között – tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ.

A szakaszon szerda délelőtt 340 méter betáplálási kábelt vágtak le az oszlopokról, az okozott kár mintegy 3,5 millió forint. A hiányzó vezetékek miatt, a megmaradt hálózat túlterheltségének elkerülése érdekében a forgalom egyelőre csak egy vágányon haladhat a két állomás közötti szakaszon – közölte a BKK.

A késések, forgalmi zavarok megelőzése, illetve csökkentése érdekében 13 órától várhatóan 18 óráig H6 jelzéssel HÉV-pótló autóbuszok közlekednek majd Soroksár, Hősök tere és Dunaharaszti külső állomások között.

A központ kéri, hogy akinek bármilyen érdemi információja van az esettel kapcsolatban, az hívja a rendőrséget vagy a BKK ügyfélszolgálatát.

A tolvajok kézre kerítésének érdekében Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója nyomravezetői díjat ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot azoknak, akik értékelhető felvilágosítással tudnak szolgálni az elkövetőket illetően, illetve 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.

Kapcsolódó hírek