Kappanhágó buszai

iho/közút   ·   2018.04.10. 18:45
koppenhaga_MAN_kicsi

A dán buszpark szép, egységes, fiatal, és még biztos sok pozitív jelzőt rá lehet aggatni, aminek mindenki örül, csak hát buszmániás szemszögből ezek következtében sajnos kicsit uncsi. Itt – néhány kivételtől eltekintve – jellemzően a helyközi buszok viselik a világoskék színt és a helyiek a sárgák, csuklós busz kvázi csak mutatóban van néhány helyen, nagyon népszerű a Low Entry kialakítás, a márkák tekintetében pedig Ivecóból és Scaniából van a legtöbb.

Kezdjük a sort egy magyar gyártású városnéző emeletessel! A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Ács Attila)

A főváros – ami természetesen Koppenhága, a címben említett vicces névvel csupán a nyelvújítás idején próbálkoztak, sikertelenül – valamelyest színesebb, izgalmasabb, ami nyilván város a méretéből fakad. A cikknek nem témája a helyi buszközlekedés részletes bemutatása, a szerző csupán kattintott néhányat, ha már úgyis arra járt...

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Nem tudja, mennyiért veheti igénybe a közösségi közlekedést március 1-jétől? Akkor irány az ujtarifa.hu!

iho/vasút   ·   2024.02.21. 13:00

Tájékoztató weboldalt indított a MÁV–Volán csoport a március 1-jével induló új tarifarendszerről, melyen többek között az új bérletekről és kedvezményekről, a 24 órás napijegyekről, valamint a fővárosi agglomerációt érintő közlekedési változásokról lehet informálódni.